• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-delegacija-opstine-stara-pazova-u-radnoj-poseti-vukovarsko-sremskoj-zupanijiKrajem meseca juna, petnaestočlana delegacija opštine Stara Pazova, predvođena predsednikom Opštine Đorđem Radinovićem, otputovala je u Vukovar, gde je održan radni sastanak sa tamošnjim domaćinima, upravom Vukovarsko-srijemske županije, najistočnije regije u Republici Hrvatskoj, koja se prostire u zapadnom Sremu. Inicijativom rukovodstva staropazovačke Opštine u sastavu delegacije, bilo je nekoliko najistaknutijih privrednika-predstavnika najuspešnijih kompanija sa teritorije Opštine, koji su svojim aktivnim učešćem dali doprinos u zajedničkom radu, ističući primere dobre prakse iz ličnih poslovnih iskustava.

Pronalaženje mogućnosti za prekograničnu saradnju, kao i načini apliciranja i korišćenja sredstava fondova EU, su samo neke od tema višesatnog radnog susreta delegacija. Na samom početku radnog sastanka Opština Stara Pazova, je pohvaljena od strane domaćina po nekoliko osnova, pre svega po svom veoma visokom privrednom potencijalu i jednoj od najnižih stopa nezaposlenosti u Republici Srbiji.

„Došli smo do zajedničkog zaključka da moramo osnažiti odnose i fokusirati se na saradnju iz oblasti privrede i da prekograničnom saradnjom, možemo lako stvoriti uslove za realizaciju velikog broja projekata, za koje sredstva možemo obezbediti iz različitih fondova EU. Poznato je da je za svaki od ovih projekata neophodno dobro poznavanje dostupnosti EU fondova, ali i spremnost na veliki posao oko zahtevne administracije, koja je sastavni deo na putu ka realizaciji prekogranične saradnje. Takođe, ovde smo da pokušamo da povežemo, ili onde gde saradnja već postoji, da unapredimo privredno povezivanje tj. veze privrednika dva regiona, naše dve zemlje”, istakao je u razgovoru sa lokalnim medijima, predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović.

„Ono što predstavlja obostranu korist je činjenica da se radi zajedničkih ciljeva moraju poboljšati i produbiti međususedski odnosi, kao i odnosi prema nacionalnim manjinama”, rekao je u svom izlaganju zamenik župana, Željko Cirba, i dodao da je Stara Pazova pravi primer opštine, koja je iskoristila povoljan položaj u odnosu na Beograd i Novi Sad, gde rezultati nisu izostali. „Mislim da imamo dosta dobrih primera i Stara Pazova je jedan od dobrih primera gde su kvalitetni i dobri ljudi iskoristili geografski položaj, ali mislim da su i rezultati rada kvalitetni. To je ono iskustvo koje mi možemo na neki način prepisati, a pošto je Hrvatska u EU, a Srbija je kandidat, možemo imati korektne odnose, npr. na povlačenju zajedničkih sredstava. Prekogranična saradnja je jako dobra, do sada, i imamo puno primera dobre prakse“.

Na sastanku je dogovoreno da se, u narednom periodu, intenzivira rad na zajedničkom nastupu i koordinaciji u smislu traženja mogućnosti za apliciranja sa projektima kod EU fondova, a što se tiče sektora privrede ovo će svakako biti jedan u nizu sastanaka, koji će bolje i kvalitetnije povezati potrebe sektora privrede i u regionu Srema, i Vukovarsko-sremske županije.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije