• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-zavrsava-se-prva-od-devet-faza-rekonstrukcije-drzavnog-puta-drugog-a-reda-stara-pazova-stari-banovci-do-10-juna-krece-saobracajRadovi na rekonstrukciji puta Stara Pazova – Stari Banovci, teku po planu, trenutno se radi I faza od ukupno IX tj. radi se na rekonstrukciji dela puta u Svetosavskoj ulici u Staroj Pazovi. Da bi se uverio u kvalitet radova i ispratio tok realizacije, radove redovno obilazi Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova, koji je uoči finalizacije prve faze rekonstrukcije, od ukupnog pravca duđine 9km, istakao zadovoljstvo što će se za samo nekoliko dana ovde gde su sada teške mašine, odvijati saobraćaj po novourađenoj deonici.

Ceo putni pravac je dugo bio u lošem stanju sa mnoštvom udarnih rupa i skoro tri godine su trajali napori lokalne samouprave da se uspešno izdejstvuju sve potrebne dozvole za njegovu sanaciju. Pomenuta rekonstrukcija obuhvatiće putni pravac Stara Pazova – Stari Banovci, odvijaće se po fazama iz praktičnih razloga, a ukupna vrednost ove investicije je oko 4,5 miliona evra.

Pomenuti zastoj po pitanju rekonstrukcije najviše je uzrokovan zbog nadležnosti Pokrajinskih organa nad održavanjem puta, te su nakon preduzetih inicijativa lokalne samouprave stvoreni preduslovi za realizaciju ove vitalne infrastrukturne investicije za Staru Pazovu, građane i izuzetno frekventni saobraćaj, koji se ovde svakodnevno odvija.

„Ovo je prva faza na kojoj se sada nalazimo i očekujemo da ove godine završimo četiri faze, odnosno tri, a to je do izlaza iz Stare Pazove u pravcu prema auto-putu E75, čime ćemo kompletno urediti deonicu do ulaza u Staru Pazovu. Ovaj deo koji se trenutno radi i sledeću deonicu, koja će se raditi, finansiraju „Putevi Srbije“, dve faze koje su sada ugovorene, a to je faza I: od centra Stare Pazove do izlaza iz Stare Pazove i faza IX: od Starih Banovaca od Molove pumpe do izlaza iz Starih Banovaca. To je ugovoreno i trenutno u fazi izvođenja radova. Takođe, raspisali smo i tender za izgradnju kružnih saobraćajnica na deonici od izlaza iz Stare Pazove do nadvožnjaka na auto-putu, odnosno za tri kružne saobraćajnice koji su tu predviđene projektom. Za tu investiciju deo sredstava je obezbedila Pokrajina, a deo lokalna uprava odnosno Opština, a vrednost planiranih radova je oko 90 miliona dinara.“

Rekonstrukciju i sanaciju ovog puta, građani iščekuju dugi niz godina, pošto se radi o jednoj od najprometnijih saobraćajnica u Opštini. Pomenuti putni pravac je saobraćajna veza Podunavlja sa Starom Pazovom, a deonica prolazi kroz industrijsku zonu što je izuzetno važno za privrednike, vlasnike firmi, koji posluju u njoj a i za radnike koji putuju do posla.

Preusmeravanje saobraćaja

Zbog radova na rekonstrukciji državnog puta drugog A reda br.127 Stara Pazova – Stari Banovci, zatvoren je deo puta Svetosavske, od ukrštanja sa ulicom Kralja Petra I do ukrštanja sa ulicom Nikole Momčilovića pa savetujemo vozačima da imaju strpljenja i koriste alternativne pravce.

Video prilog RTV Stara Pazova

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije