• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-uz-snaznu-podrsku-djordje-radinovic-komonom-vecinom-glasova-reizabran-na-celo-staropazovacke-opstineMeđu prvim lokalnim sredinama u AP Vojvodini, u sredu, 18. maja u Staroj Pazovi je održana prva sednica novog saziva Skupštine opštine, kojom je po predviđenom pravilu, presedavao najstariji odbornik dr Mihal Filip. Na samom početku sednice odmah su verifikovani mandati 48 odbornika Skupštine opštine Stara Pazova.

Za predsednika Skupštine opštine Stara Pazova sa 31 glasom za i 13 glasova protiv, izabran je Goran Jović iz koalicije oko Pazovačkog pokreta. Odbornik Srpske napredne stranke Živojin Gavrić je sa 34 glasa za i sedam protiv, izabran je za zamenika predsednika SO Stara Pazova. Na predlog Gorana Jovića sa 35 glasova za, podržano je da za sekretara Skupštine opštine bude izabrana, dosadašnji sekretar, Vesna Jovanović. Daljom procedurom na predlog Odborničke grupe Srpske napredne stranke, odbornici su izabrali predsednika i članove Mandatno administrativne komisije, da bi zatim bila najavljena naredna sednica SO Stara Pazova radi daljeg konstutisanja organa.

Na trećoj sednici SO Stara Pazova Đorđe Radinović je, na predlog predsednika Skupštine opštine Gorana Jovića, ubedljivom većinom glasova, izabran za predsednika Opštine Stara Pazova, čime je dobio drugi četvorogodišnji mandat u lokalnoj samoupravi. Za zamenika predsednika Opštine izabran je Milan Beara, a na predlog Đorđa Radinovića, odbornici su izabrali novi saziv Opštinskog veća.

Novi sastav Veća čine: Zdenko Gašić, Slaviša Kostić, Mario Anić, Dragoslav Bonđi, Biljana Glišić, Radoje Blagojević, Dušan Sarapa, Jezdimir Ašćerić, Dragan Dronjak, Đorđe Vukašinac i Petar Preočanin. Na stalnom radu u opštini Stara Pazova biće Radoje Blagojević, Dragoslav Bonđi i Dušan Sarapa. Nakon položenih zakletvi završena je i pomenuta treća sednica istog dana u 16:39 časova.

Raditi još bolje i efikasnije, završiti započeto i osnažiti dalji privredni razvoj

Izabrani predsednik Opštine Đorđe Radinović, još jednom je potvrdio da se u novom četvorogodišnjem mandatu može očekivati samo bolji i kvalitetniji rad kompletne lokalne samouprave i nastavak brige o građanima. Među prioritetne zadatke u razvojnoj strategiji koju sprovodi, predsednik Radinović je pre svega izdvojio realizaciju izgradnje kanalizacione mreže u svim mestima i ulaganje u infrastrukturu radi kvalitetnijeg života građana.

„Veoma sam srećan što su građani opštine Stara Pazova na izborima ukazali veliko poverenje Srpskoj naprednoj stranci, jer je time potvrđeno da je narod prepoznao veliki trud koji smo uložili do sada. Odbornici koji i predstavljaju narod su meni i našoj lokalnoj politici ponovo ukazali poverenje. To se u Staroj Pazovi dešava prvi put od kad je uveden višestranački sistem tj. činjenica da je jedan predsednik uspeo da i za drugi mandat dobije poverenje većine. Zaista sam ponosan na to i to me ohrabruje pred izazovima i velikim poslom koji me čekaju. Mi smo u predizbornoj kampanji građanima rekli na šta ćemo staviti akcenat, a to je i dalje privlačenje investitora i stranih i domaćih, odnosno zapošljavanje što većeg broja ljudi sa teritorije naše Opštine. To je značajno iz više razloga i za građane i opštinu u celini, a radićemo i na poboljšanju infrastrukture za što bolje uslove života naših građana. Nalazimo se na rubu glavnog grada i trudićemo se da sve osnovne vrednosti života, koje prestonica nudi, budu moguće i u opštini Stara Pazova“, poručio je predsednik Radinović u svom prvom javnom obraćanju u drugom mandatu.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije