• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-za-manje-od-120-dana-staropazovacka-opstina-nece-imati-neasfaltiranih-ulicaVeć danima teške putarske i građevinske mašine na terenu u naseljima staropazovačke Opštine vredno rade na asfaltiranju neasfaltiranih ulica, koje će dobiti asfalt nakon dugogodišnjeg čekanja. Realizaciju ovog zahtevnog projekta lokalna samouprava je ostvarila odgovornim pristupom problemu, velikim zalaganjem, izradom sve neophodne projektno-tehničke dokumentacije i uspešno sprovedenim projektom Javno-privatnog partnerstva.

Javno-privatno partnerstvo je jedan od najboljih i najefikasnijih modela investiranja u kapitalne projekte i po tome će Stara Pazova biti među prvim opštinama u Srbiji. Uveliko su pokrenuti predviđeni radovi na asfaltiranju ulica na više lokacija po naseljima u Opštini, a za manje od 120 dana svaka kuća u neasfaltiranim ulicama, svaki registrovani zemljani ili nasuti put sa statusom ulice, biće asfaltiran po najvišim standardima.

Na terenu, svuda gde se asfaltira svakodnevno je prisutan stručni nadzor, ali i Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova, zajedno sa svojim saradnicima, i u svakom mestu najpre sa predsednicima Mesnih zajednica.

"Ponosni smo što konačno i kada je ovaj problem u pitanju, a to su ulice bez asfalta i adekvatnih uslova, vidimo lica građana, koji nam srdačno zahvaljuju, jer će ubuduće njihovo svakodnevno funkcionisanje i život biti daleko kvalitetniji. Blatnjave i neuređene ulice, zahvaljujući ovom projektu, koji ravnomerno radimo za sva naša mesta, za četiri meseca će biti samo ružna prošlost. Zbog razuđenosti i velike teritorije Opštine, biće neophodno često pomeranje teških mašina na mnogo različitih lokacija, ali ćemo obećavam, svaki od ukupnih 29 km, uraditi u roku, kako naši građani i zaslužuju", poručio je predsednik Opštine Đorđe Radinović prilikom jednog od svakodnevnih obilazaka radova.

Važno je istaći da se rukovodstvo lokalne samouprave sa predsednikom Radinovićem na čelu maksimalno trudilo na infrastrukturnom uređenju svih mesta na teritoriji Opštine, i da je značajan broj ulica i sličnih komunalno-infrastrukturnih radova rađen u protekle četiri godine, prema domaćinskom planiranju i realnim mogućnostima oštinskog budžeta.

Do sada su od 2012. godine sprovedene brojne veće i manje, ali svakako građanima značajne, infrastrukturne investicije, i zadovoljstvo je da ćemo se svi kao građani na kraju ovog projekta sa ponosom svrstati među retke opštine, koja više nemaju nijednu ulicu bez asfalta.

Fotografije:

<

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije