• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-privreda-ima-rec-deseti-sastanak-privrednog-saveta-opstine-stara-pazovaU Staroj Pazovi, u konferencijskoj sali Sportskog centra Fudbalskog Saveza Srbije, u utorak, 19. januara 2016. godine, održan je 10. sastanak Privrednog saveta opštine Stara Pazova, pod nazivom „Privreda ima reč...“.

Pored predsednika opštine Stara Pazova Đorđa Radinovića i njegovih saradnika, predstavnika više opštinskih odeljenja, na pomenutom radnom sastanku, prisustvovali su i predstavnici Ministarstva privrede Republike Srbije, kao i direktori javnih preduzeća i srednjih škola sa teritorije opštine Stara Pazova.

Sastanak je počeo prezentacijom na temu: „Mere za oporavak privrede i ulaganja“, koju je predstavila posebna savetnica ministra privrede u Vladi Republike Srbije, Tamara Jurenić. Savetnica je u svojim izlaganjima istakla značaj podsticanja domaćih investitora, kroz uvođenje novog Zakona o ulaganjima, čime se izjednačavaju domaći i strani investitori sa naročitim akcentom na činjenicu da sada na sve beneficije i subvencije, koje je Ministarstvo nudilo stranim investitorima, polažu prava i domaći investitori.

Između ostalog gospođa Jurenić je podsetila auditorijum i da je, od 11. januara, kada je počela sa radom Razvojna agencija Srbije, nastavljeno sa realizacijom svih 111 projekata, koji su započeti u predhodnom periodu, a koji su od vitalnog interesa za privredu Srbije. Takođe, očekuju se i novi kriterijumi za dodelu subvencija, iz novog Zakona, koji će biti određeni odlukom Saveta za ekonomski razvoj, odnosno: Ministra za rad i zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministra privrede, Ministra finansija, kao i direktora Razvojne agencije i Privredne komore Srbije. Ono što će svakako biti važna olakšica svim investitorima, sa poslovanjem obavljati u Srbiji, je činjenica da će novi Zakon obezbediti na nivou svake lokalne samouprave, kancelarije za pomoć investitorima.

U nastavku sastanka, u jednosatnom izlaganju, prisutni su imali prilike da se upoznaju i informišu kroz prezentaciju: „Prezentacije srednjih škola u opštini Stara Pazova – mogućnost saradnje“, koju je predstavio direktor Tehničke škole, Lazar Đukić, objašnjavajući da je za razvoj lokalne privrede izuzetno važno obezbeđivanje adekvatnih kadrova, čemu bi doprinela saradnja škola sa preduzetnicima staropazovačke opštine, te su u zajedničkoj diskusiji, tražili način za pronalaženje rešenja u istoj oblasti.

Privrednicima je poručeno i da je, gledano iz ugla Ministarstva privrede, ovo godina preduzetništva, te da su u planu republička izdvajanja određenih sredstava, koja će biti realizovana kroz različite projekte i programe. Na tu temu, nadovezao se i predsednik opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović podsećajući na pozitivne efekte kapitalnih infrastrukturnih projekata, koji su u staropazovačkoj Opštini realizovani u proteklih nekoliko godina, kao i na one ključne i od vitalnog značaja, čija realizacija se očekuje u najskorijem periodu.

„Jedan od strateško-razvojnih projekata, koji su u planu i za koje smo izvršili sve pripremne administrativne poslove, je spajanje dva međunarodna auto-puta izgradnjom petlje na autoputu E-75 kod Nove Pazove. Zatim, radimo i na realizaciji projekta povezivanja koloseka železnice sa industrijskim zonama u opštini izgradnjom budućeg tzv. Kargo centra, a uskoro započinjemo, desetinama godina očekivanu izgradnju kompletne kanalizacione mreže za teritoriju Opštine, ukupne dužine oko 230 kilometara, koju ćemo, među prvima u našoj zemlji, raditi po modelu javno-privatnog partnerstva“, naglasio je u svom obraćanju prisutnima Đorđe Radinović.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije