• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-u-hladni-dunav-za-bogojavljenski-casni-krstU utorak, 19. januara, na obali Dunava, u Starim Banovcima, proslavljen je veliki hrišćanski praznik Bogojavljenje i po drugi put, uz prisustvo velikog broja vernika i građana staropazovačke Opštine, organizovano je plivanje za Časni Krst, u kome je učestvovalo 33 takmičara staropazovačke opštine, Inđije i Batajnice.

Ove godine, među najhrabrijim takmičarima, koji su zaplivali u ledenoj reci, našao se i Danilo Vučinić, ugostitelj iz Novih Banovaca, koji je prvi stigao do Časnog Krsta. Nakon što mu je uručena nagrada od strane predsednika Skupštine opštine Stara Pazova, Radoja Blagojevića i priznanja, koje mu je uručio predsednik opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović, Vučinić je izjavio da za ovaj dan nije imao prethodne posebne pripreme i da će ovo takmičenje dugo pamtiti.

Proslavu Bogojavljenja, pravoslavni vernici starobanovačke parohije, započeli su molitveno u hramu Svetog oca Nikolaja, prisustvom na Sv. Liturgiji, koju je služio episkop sremski Vasilije. Podsećajući na značaj ovog dana i na radost Bogojavljenja kao čudesnog događaja, episkop sremski Vasilije, čestitao je svim pravoslavnim vernicima praznik krštenja Gospoda Isusa Hrista i izrazio zadovoljstvo što staropazovačka Opština, već po drugi put obeležava Bogojavljenje na ovako lep način.

Pre odlaska na obalu Dunava, litija i konjanici iz Starih Banovaca su se u povorci uputili ka hramu Sv. Vasilija Ostroškog u Novim Banovcima, da bi po povratku, noseći Krst, ponosno učestvovali u ovogodišnjoj manifestaciji plivanja.

Sa željom da ova manifestacija dobije tradicionalni karakter, predsednik opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović izrazio je zadovoljstvo i zahvalnost mladim ljudima, koji su učestvovali u plivanju za Časni Krst i tako pokazali hrabrost i čestitost i dodao da mu je čast što zajedno sa svojim sugrađanima, daje doprinos ovakvom događaju.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije