• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-zavrsen-ix-regionalni-sajam-privredeDivno je bilo, prošlog četvrtka biti prisutan na svečanom otvaranju IX Regionalnog sajma privrede u Staroj Pazovi, kako je i u samom programu otvaranja, nagovešteno kroz melodiju nadaleko poznate narodne pesme o Sremu. Ove godine, na već prepoznatljivom poslovnom događaju, zajednički je nastupilo oko 100 izlagača, među kojima su se, pored značajnog broja privrednika iz staropazovačke Opštine, svih krajeva Srbije i okolnih zemalja iz regiona, našli i privrednici iz razvijenih evropskih država.

Prisutnim zvanicama i ovogodišnjim izlagačima su se na otvaranju obratili: Goran Savić, pomoćnik predsednika Opštine Stara Pazova za ekonomski razvoj i strateški marketing, zatim Aleksandar Kemiveš, savetnik predsednika Privredne komore Srbije i Đorđe Božić, predsednik Sremske privredne komore. Ovogodišnji sajam je imao posebnu čast, da ga otvori Mihael Miler, prvi čovek austrijske kompanije, evropskog renomea, Ajmaks Ril Istejt (Eyemaxx Real Estate AG), koja je realizovala jednu od najznačajnijih investicija na teritoriji staropazovačke opštine.

U svom obraćanju, u ime Opštine Stara Pazova, kao organizatora ove sajamske priredbe, Goran Savić, pomoćnik predsednika opštine, je pozdravio sve goste i izlagače, izrazivši zadovoljstvo što je svake godine sve više izlagača na ovom sajmu, ali i nadu da će mnogi imati razlog za dolazak i naredne godine, na deseti po redu, jubilarni sajam. „Ponosni smo što ovaj Sajam i njegov izložbeni program već zavređuje pažnju privrede i van granica naše zemlje. Ovo je, događaj koji su mnogi uspešni privrednici, ali i oni koji se vredno bore da se pozicioniraju na konkurentnom tržištu, postavili među najvažnije događaje u godišnjem poslovnom planu“, zaključio je Savić.

Podsećajući da kompanija Ajmaks ima pogone u Nemačkoj, Poljskoj, Češkoj i Srbiji, da je vlasnik 60 hektara zemlje u industrijskoj zoni u Staroj Pazovi, Mihael Miler je zahvalio lokalnoj samoupravi na čelu sa predsednikom Đorđem Radinovićem za brzu realizaciju prve faze izgradnje LOG centra, kao i tadašnjem ambasadoru Republike Srbije u Austriji Milovanu Božinoviću, i najavio izgradnju i druge faze ove investicije vredne 200 miliona evra.

Da regionalni sajam privrede u Novoj Pazovi ima sve veći značaj istakao je predsednik Sremske privredne komore Đorđe Božić uz naglasak da će se u cilju daljeg razvoja biznisa Sremska komora, koja ove godine slavi 40 godina postojanja, sa Opštinom Stara Pazova, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu, potruditi da se i dalje nastavi ova uspešna tradicija. „Pohvalno je da skoro sve opštine u Sremu imaju uređene industrijske zone sa infrastukturom, pa nije čudno što Srem ima i najviše investicija po glavi stanovnika“, rekao je predsednik Sremske privredne komore, a zatim podsetio da je u Srem pored brojnih domaćih ulagača došlo oko 160 investitora iz 25 zemalja sveta sa preko milijardu evra investicija, a da u tim firmama danas radi preko 10.000 zaposlenih.

Savetnik u Privrednoj komori Srbije Aleksandar Kemiveš je najavio medernizaciju komorskog sitema s početkom naredne godine, kako bi celokupan sistem mogao biti pravi partner Vladi Republike Srbije u donošenju mera ekonomske politike i propisa koji se odnose na privredu.

Ovogodišnji sajam privrede bio je i mesto potpisivanja novog značajnog sporazuma o saradnji, koju su sklopili opština Stara Pazova i opština Leopoldsdorf iz Republike Austrije. Dvodnevni poslovni događaj u Novoj Pazovi popunile su brojne manifestacije, među kojima je i ozvaničenje saradnje Sremske privredne komore i „Panonija klastera”, a predstavljeni su i programi „Zaštitom prava intelektualne svojine do konkurentnosti“ i „Ponuda najnovijih tehnoloških rešenja za projektovanje proizvoda u malim i srednjim preduzećima“. Posebno interesovanje posetioca naročito je bilo usmereno na ovogodišnjni mini sajam zapošljavanja. U agendi sajma, kao teme, našli su se i programi finansiranja inovativnih malih i srednjih preduzeća, usluge Evropske mreže preduzetništva, portal „Poslovanje“, sporazumno finansijsko restruktuiranje, dualno obrazovanje i srednje stručno obrazovanje u opštini Stara Pazova.

Regionalni sajam su pesmama iz Srema i besedom o privrednom razvoju Stare Pazove propratili i amateri KUD „Branko Radičević“ iz Stare Pazove i Milivoj Kovačević, a za samo zatvaranje održano je opštinsko finalno takmičenje u kuvanju riblje čorbe.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije