• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-klupe-staropazovackih-osnovnih-skola-u-novoj-skolskoj-godini-dobile-655-djaka-prvakaSvih 655 đaka prvaka, koji su ovog 1. septembra u školama sa teritorije staropazovačke Opštine, po prvi put, otvorili svoje školske bukvare, danas su od Opštine Stara Pazova, inicijativom njenog predsednika Đorđa Radinovića, dobili poklon - školske pribore. Poželevši đacima prvacima uspešan početak u budućem školovanju i brzo i lako prilagođavanje na nove obaveze, pribore je neformalnom susretu, kako i priliči, uz malo šale i razgovora sa učenicima, uručio Đorđe Radinović, predsednik Opštine. Pomenutom druženju sa đacima prisustvovala je i Mileva Ljubinković, opštinska prosvetna inspektorka i nekoliko predstavnika Opštinske uprave, Odeljenja za društvene delatnosti, kulturu i informisanje.

Takođe, za sve osnovce romske nacionalnosti ove godine je, u okviru obeležavanja Svetskog dana Roma, uplanirano da, upravo na početku školske godine, budu obezbeđeni školski pribori za ove učenike, ukupno 214 kompleta. Đorđe Radinović, je iskoristio susret sa đacima prvacima da, podeli jedan deo školskih pribora učenicima romske nacionalne zajednice, sa porukom da je opštinsko rukovodstvo naročito usmereno na integraciju romske dece u školski sistem i društvo u celini i da je taj cilj veoma važan.

„Siguran sam da su vam ovi prvi dani u školi malo neobični, i da je polazak u školu za vas jedna velika promena. Mi smo tu za vas da vas ohrabrimo, da ukažemo koliko je važna škola za vašu budućnost. Svakako, pored dosta novih znanja koja vas očekuju, ovde u školi će sigurno biti mesta i za igru i druženje. Želim vam da budete srećni, zdravi, da lepo učite i da svojim radom i marljivošću obradujete svoje nastavnike, roditelje i sve nas koji brinemo o vama. Nadam se da će vam ovaj simboličan poklon, koji smo kao lokalna samouprava obezbedili za vas, na samom početku, pomoći da se bolje i lakše uklopite u okruženje gde ćete sticati nova znanja, koja će vam biti veliki oslonac u budućem životu, vašem odrastanju i sazrevanju“, poručio je predsednik Opštine Đorđe Radinović prilikom posete prvacima u OŠ „Slobodan Savković“ u Starim Banovcima.

Ovog septembra, predstavnici lokalne samouprave, pored škole u Starim Banovcima posetili su i OŠ „Rastko Nemanjić Sv. Sava“ u Novoj Pazovi, OŠ „Nikola Tesla“ u Novim Banovcima.

Istovremeno tokom trajanja najavljenog obilaska, direktori i nastavnici u ostalim školama sa teritorije Opštine su takođe podelili pribore, tako da su za svoje prve zadatke prvaci već danas mogli koristiti nove pernice, olovke, bojice, gumice itd.

Neskriveno ushićenje dece, eho njihovih glasova u školskim hodnicima i topla atmosfera, kojom odišu škole u ovim prvim septembarskim danima je još jednom podsetilo sve njene posetioce i na njihove prvačke dane, koji nesumnjivo ostaju zauvek u ljudskom sećanju.

Svi su se žurno vratili svojim obavezama, ali sa jednim snažnim utiskom, da su danas pred sobom gledali budućnost i novi mladi potencijal naše Opštine, decu kojoj od srca želimo lepšu, bolju i svetliju budućnost.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije