• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-uskoro-nova-zgrada-u-sklopu-osnovnog-suda-u-staroj-pazoviMinistar pravde Nikola Selaković obišao je danas lokaciju na kojoj će se izgraditi nova zgrada za potrebe pravosudnih institucija u Opštini Stara Pazova. Selaković je istakao da će u novoj zgradi biti smešteno nekoliko novih sudnica, sudijskih kabineta kao i pisarnica i da će proširenje kapaciteta Osnovnog suda u Staroj Pazovi doprineti neuporedivo boljim uslovima rada i kvalitetniji pristup pravdi građanima tog dela Srema.

Takođe, on je rekao da Osnovni sud, koji pokriva teritorije Stare Pazove i Inđije, ima najviše sudija u Sremu, kao i da je bila dobra odluka da se, prilikom formiranja nove mreže sudova, Osnovni sud formira u toj lokalnoj samoupravi.

„Stara Pazova je jedan od motora razvoja ovog dela Srbije, što se vidi po privrednom rastu i broju zaposlenih“, istakao je Selaković, navodeći da je u toj lokalnoj samoupravi u poslednje tri godine otvoreno 3.800 novih radnih mesta. „Sve to je dovelo do povećanog obima posla i više sudskih sporova. Potrebe za većim brojem zaposlenih diktirale su i potrebu za većim prostorom i to se rešava izgradnjom još jedne zgrade”, rekao je Selaković. On je naglasio da će ministarstvo nakon završetka izgradnje opremiti sud novim nameštajem, tehnikom i svime što je potrebno da sud bude u funkciji.

Selaković je podsetio da Ministarstvo pravde podržava ne samo projekat izgradnje nove zgrade u Staroj Pazovi, već i u drugim sredinama, poput Pančeva, Užica, Aranđelovca, Lazarevca, gde god postoji potreba za proširenjem kapaciteta. „Izabrao sam da Staru Pazovu prvo obiđem kako bih istakao da je ta opština primer domaćniskog poslovanja, da joj pružimo podršku i pokažemo kako treba da se radi u drugim lokalnim samoupravama“, rekao je Selaković dodajući da je u planu i obnova zgrade Suda u Sremskoj Mitrovici.

„Mi kontinuirano radimo na uređenju infrastrukture na celoj teritoriji naše Opštine, kao što vam je poznato, u toku je izgradnja vrtića u naselju Belegiš, proširenje vrtića u Staroj Pazovi, izgradili smo vrtić u Novim Banovcima. Konkretno ove pomenute investicije prate potrebe mladih ljudi koji se zapošljavaju, za koje stvaramo uslove da bez opterećenja pruže adekvatnu negu svojoj deci, i da ih zbrinu tokom boravka na poslu. Nastojimo da obezbedimo što bolje životne uslove za sve naše građane, svih uzrasta, kroz druge brojne investicije koje opredeljujemo na uređenja. U tom smislu sprovodimo i neophodne rekonstrukcije svih škola, obnovili smo sve ambulante na teritoriji Opštine, što decenijama do sada kod nas nažalost nije bio slučaj. Nastavljamo istim tempom da radimo, jer nas i dalje očekuje mnogo posla“, poručio je u svom obraćanju predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

Predsednica Osnovnog suda Ružica Nikolić navela je da izgradnja još jedne zgrade pored postojeće, veoma olakšati rad jer za postojeći obim posla u jednoj zgradi nema dovoljno prostora. „Nemamo dovoljno sudnica, arhivu, pisarnica je prenatrpana... nova zgrada će nam mnogo olakšati rad“, rekla je Nikolić i zahvalila ministru Selakoviću na poseti i podršci koju pruža resorno ministarstvo.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije