• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-stara-pazova-proslavila-krsnu-slavu-tradicionalno-urucena-priznanja-najuspesnijim-staropazovcanimaKao i svake godine, početak meseca avgusta, predstavlja praznične dane za Staru Pazovu i Staropazovčane. I ovaj put za Krsnu Slavu Sv. Iliju, sproveden je niz aktivnosti, doček i susret sa prijateljskim delegacija iz stranih zemalja, a posebno mesto, kao gest dobre domaćinske atmosfere, i u skladu sa običajima skromno i prema mogućnostima, organizovan je slavski ručak uz svečani program za sve uvažene goste.

Obred osveštenja i rezanja slavskog kolača obavio je nadležni staropazovački sveštenik Nikola Despot, da bi se nakon molitve za zdravlje i napredak žitelja ovog naselja i cele Opštine, pristupilo zvaničnom delu programa. Kao što i priliči, sve prisutne je, u ime Mesne zajednice Stara Pazova pozdravio ovogodišnji domaćin, predsednik Izvršnog odbora ovog organa lokalne samouprave, Svetislav Subotić. Potom se prešlo na uručenja tradicionalnih priznanja Mesne zajednice, Plakete sa Poveljom najuspešnijim staropazovčanima u oblasti sporta i kulture, uz posebno nagrađivanje đaka generacije iz sve tri staropazovačke osnovne škole, novčanim sredstvima za trud i uspehe u iznosu od po 20.000 dinara.

Nagrade su primile Anabela Stošić iz OŠ „Heroj Janko Čmelik“, Marija Dimitrijević iz OŠ „Simeon Aranicki“ i Marina Anastasov iz OŠ „Boško Palkovljević Pinki“. Plaketa „Svetlost“ sa Poveljom otišla je u ruke najtalentovanije odbojkašice OK „Jedinstvo“ iz Stare Pazove Aleksandre Kotarac, koja je kao članica kadetske reprezentacije Srbije na Balkanskom prvenstvu osvojila zlatnu medalju.

Najviše priznanje Mesne zajednice dobio je i Karate klub „Front“, za četiri decenije postojanja i rada i osvajanje brojnih trofeja na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Plaketom sa Poveljom nagrađena je i učiteljica iz OŠ „Heroj Janko Čmelik“ Lidija Gedeljovski, koja uspešno radi sa recitatorima koji su ove godine stigli do Pokrajinske i Republičke smotre, zatim Mirjana Radovanović iz KUD-a „Branko Radičević“, poznata po svom zalaganju za očuvanje narodne nošnje i tradicije.

Plaketa „Svetlost“ sa Poveljom dodeljena je i dr Milivoju Srećkoviću, načelniku Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja „J.J.Zmaj“ Stara Pazova. Dr Srećković je aktivan i kao član Srpskog lekarskog društva, a od 2010. godine i kao član Američke nacionalne asocijacije za urgentnu medicinu.

Ceremoniju obeležavanja staropazovačke Slave, svojim programom, upotpunio je i gradski tamburaški orkestar, a proslavu su obeležile i brojne sportske manifestacije.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije