• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-staropazovacka-opstina-medju-lokalnim-samoupravama-sa-velikim-brojem-lokalno-infrastrukturnih-investicijaNa teritoriji Opštine Stara Pazova, trenutno se realizuje na desetine infrastrukturnih projekata od vitalnog značaja za bolji i kvalitetniji život građana. Lokalna samouprava ravnomerno ulaže u sva naselja, trudeći se da u svakom od njih realizuje odabranu kapitalnu investiciju, koja je najznačajnija za stanovništvo tog naselja.

U cilju zvaničnog predstavljanja faza realizacije nekoliko aktuelnih projekata, radove na više lokacija, obišli su Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova sa najbližim saradnicima direktorima staropazovačkih javnih preduzeća i gospodinom Igorom Mirovićem, osvedočenim prijateljem staropazovačke Opštine, koji je ranije, kao ministar privrede Vlade Srbije, aktivno doprineo ostvarenju nekoliko važnih investicija.

„Ulaganja u infrakstrukturu i komunalno opremanje po naseljima staropazovačke Opštine je jedan od naših imperativa, jer veliku pažnju, pored stranih investicija, jačanja privrede i otvaranja dragocenih novih radnih mesta, poklanjamo upravo infrastrukturi: od asfaltiranja neasfaltiranih ulica, uređenja postojeće putne mreže, uređenje centara većih naselja, uvođenja novih tehnologija u cilju ušteda, do obnavljanja, spoljnog ili unutrašnjeg uređenja važnih objekata za potrebe svih građana, kao i građenja novih objekata - obdaništa za decu, stambenih zgrada sa povoljnim stanovima za posebne kategorije, sportskih hala itd. U pitanju su ozbiljni projekti koji pored planiranja investicije podrazumevaju i zahtevnu dokumentaciju, zato smo se trudili da blagovremeno krenemo sa svim pripremnim radnjama. Danas smo obišli nekoliko projekata, koji su važni za građane Stare Pazove, zatim Vojke i Belegiša, ali to nije sve, u toku su radovi na objektima i infrastrukturi i u drugim naseljima. Raditi za boljitak naših građana je naše opredeljenje, i pravo je zadovoljstvo videti zadovoljne građane, koji dobijaju uređenu infrastrukturu koja ih je kao problem mučila desetinama godina unazad.“ naglasio je između ostalog Đorđe Radinović, predsednik Opštine.

Među brojne projekte u trenutnoj fazi realizacije, spada i nedavno završena nova ulica u Staroj Pazovi, koja je probijena i sa svim pratećim tehničkim sadržajima urađena, kako bi se rasteretila ulica Vladimira Hurbana i značajno smanjile gužve u blizini vrtića i Doma zdravlja, što je od velikog značaja za stanovnike Stare Pazove i svih učesnika u saobraćaju. Nova ulica povezuje ulice Ćirila i Metodija i Hurbanovu, i obuhvata pešačke staze i parking mesta, zelene površine sa sadnicama, modernu LED rasvetu, kao i slivnike za kišnu kanalizaciju. Vrednost ove investicije je oko 17 miliona dinara.

Za svako naselje u Opštini Stara Pazova u dosadašnjem periodu rešeni su ključni i praktični problemi stanovništva ili je pokrenuta inicijativa da se takva pitanja što efikasnije reše. Nekoliko decenija unazad govori se o nalaženju rešenja za snabdevanje vodom u staropazovačkom naselju Vojka. Opština Stara Pazova sa svojim javnim preduzećem „Direkcija za izgradnju“ se posvetila rešavanju ovog problema i upravo radi na izgradnji dugo čekane vodovodne mreže. Kada se završi I i II faza realizacije 1500 vojačkih porodica će dobiti priključenje na novi vodovod, što će obuhvatiti 5,4 km distributivne mreže i bunar sa svom pratećom tehničkom opremom. Do kraja III i IV faze izgradiće se još 34km mreže, čime će se pokriti celo naselje. Investicija u prve dve faze iznosi oko 34,5 miliona dinara.

U naselju Belegiš u ulici Slobodana Novakovića u toku je izgradnja budućeg objekta vrtića površine od 640,67 m², PU „Radost“ sa dvorišnim kompleksom površine oko 4,4 ara. Objekat je predviđen da se gradi klasično od „tvrdog materijala“ sa kosim krovom. Kapacitet vrtića je 100 dece i sadržaće jedan boravak za jasleni uzrast dece (1-3 godine) i tri boravka za decu uzrasta 3-6 godina, od čega jedno odeljenje za predškolsku decu.

Planirane su zelene površine oko objekta, dok je zaseban deo dvorišta namenjen prostoru za igru dece sa dečjim igralima i parterno uređenim površinama. Vrednost ove investicije je oko 44,5 miliona dinara.

Pohvalivši zalaganje rukovodstva lokalne samouprave u prepoznavanju ključnih potreba građana, Igor Mirović je pozdravio okupljene meštane, a potom naglasio: “Pravo je zadovoljstvo biti ovde sa vama u Staroj Pazovi, u Vojki, Belegišu... Kroz svoj dosadašnji rad, imao sam prilike da obiđem dve trećine opština širom naše zemlje, na osnovu čega mogu da zaključim da je i ovog puta opština Stara Pazova među prvima. To je opština koja je rešila da se fokusira na rešavanje svakodnevnih problema građana, da im učini život kvalitetnijim, a mladima da obezbedi sigurniju i komforniju budućnost. Uskoro ćete ovde imati i vrtić, a kako mi predsednik Opštine kaže uskoro će i Stara Pazova imati pojačan kapacitet za predškolsku ustanovu, što je radosna vest, jer time pomažemo mladim bračnim parovima da slobodno rađaju i podižu svoju decu, bez straha da neće imati uslove da ih zbrinu dok su na poslu ili nekom odsustvu. Do kraja ove godine ovde će se čuti graja dece, sa pravom se možete ponositi time“.

Nosilac svih važnih investicija je „Direkcija za izgradnju opštine Stara Pazova“ JP, mada su u realizaciju mnogih projekata uključena i ostala javna preduzeća, poput „Vodovoda i kanalizacije“ i JP „Čistoća“.

Do kraja leta intenzivno se nastavljaju radovi za sve investicije, koje su planirane da budu ostvarene u ovoj 2015. godini.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije