• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-uskoro-krece-uredjenje-os-23-oktobar-u-golubincima-zahvaljujuci-prijateljskom-gestu-ruske-kompanije-rdz-internationalKao svedočanstvo prijateljskih odnosa Ruske Federacije i Republike Srbije, pored značajnih investicija i brojnih, uspešno realizovanih, projekata na teritoriji naše zemlje, u opštini Stara Pazova uskoro kreće realizacija radova na saniranju krova i opremanje nameštajem OŠ „23. oktobar“ u naselju Golubinci.

Kompanija ruskih železnica "RŽD internešnal" koja će do kraja avgusta završiti modernizaciju pruge Ruma - Golubinci, sredstvima iz ruskog kredita, ima u planu da odvoji sredstva za radove na golubinačkoj osnovnoj školi. Ovo je i zvanično objavljeno prilikom posete Golubincima Nj.E. ambasadora Ruske Federacije u Srbiji gospodina Aleksandra Čepurina i generalnog direktora „RŽD internešnal“ gospodina Sergeja Pavlova.

Visoke goste i vodeće ljude ruske železnice u ulozi domaćina dočekali su predstavnici staropazovačke lokalne samouprave, školske uprave, učenici škole i meštani Golubinaca.

Pozdravljajući sve prisutne i zahvaljujući na lepom i prijatnom dočeku, Nj.E. Aleksandar Čepurin je naglasio prijateljsku nameru da „obnova pruge i škole u Golubincima bude na korist građana tog kraja i da su humanitarne aktivnosti način poslovanja kompanije "RŽD internešnal".

"RŽD je najveća kompanija u Rusiji u kojoj radi više od milion ljudi, tako da možemo da pomognemo i obnovimo i školu u Golubincima. Naši stručnjaci su se već upoznali sa radovima koji treba da se izvedu i treba da ih završimo do početka školske godine", rekao je Pavlov novinarima.

„Izuzetno zadovoljstvo je što imamo privilegiju da se tradicionalni dobar odnos Srbije i Rusije u praksi ostvari upravo u staropazovačkoj Opštini, u Golubincima. Naša lokalna samouprava u koordinaciji sa JP „Direkcija za izgradnju opštine Stara Pazova“ brine o održavanju i uređenju velikog broja objekata i do sada je realizovano više značajnih poduhvata i ovde na školi u Golubincima. Svakako podrška i pomoć Ruske Federacije je višestruko značajna i mi smo izuzetno zahvalni na tome kako Nj.E. gospodinu Čepurinu, tako i gospodinu Pavlovu i ruskoj kompaniji koja pokazuje visok nivo svoje društvene odgovornosti“, poručio je Goran Savić, pomoćnik predsednika Opštine Stara Pazova za ekonomski razvoj i strateški marketing.

Goste su meštani Golubinaca dočekali sa oduševljenjem, a orkestar škole je izveo pesmu „Podmoskovske večeri“. Kako je najavljeno iz "RŽD internešnal" u planu je da pomognu još četiri ili pet obrazovnih ustanova u Srbiji, a radovi u golubinačkoj školi će biti završeni do 1. septembra, odnosno početka sledeće školske godine.

Video zapis RTV Stara Pazova

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije