• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

naslovna-municipalne-obveznice-dostupne-od-30-aprilaOpština Stara Pazova, uz podršku Stalne konferencije gradova i opština (SKGO), zvanično započinje javnu emisiju municipalnih obveznica, koja će se realizovati pod pokroviteljstvom UniCredit Banke, saopšteno je na konferenciji koja je organizovana 28. aprila u Beogradu.

Javna ponuda omogućava svim zainteresovanim investitorima, domaćim i stranim pravnim i fizičkim licima, da budu kupci municipalnih obveznica. U pitanju je plasman 12.500 obveznica pojedinačne vrednosti od 10.000 dinara, odnosno ukupne vrednosti 125.000.000 dinara i sa kamatnom stopom od 6% na godišnjem nivou. Ovom emisijom opština Stara Pazova će obezbediti sredstva za uređenje centra naselja Nova Pazova, izgradnju sportske hale sa kuglanom u naselju Golubinci i izgradnju vrtića u naselju Belegiš.

Generalni sekretar Đorđe Staničić izjavio je na skupu: „Stalna konferencija gradova i opština pružila je kroz program Evropske unije Exchange podršku svim gradovima i opštinama koje su do sada emitovale municipalne obveznice privatnim ili javnim plasmanom. Inače, procedura za upis obveznica je veoma jednostavna - dovoljno je da svi zainteresovani sa ličnom kartom dođu u bilo koju ekspozituru UniCredit Banke. Ono što je važno da napomenemo je da će se prilikom isplate glavnice i kamate, koja će na godišnjem nivou iznositi šest odsto, uzimati u obzir i promena deviznog kursa u periodu od momenta emisije obveznica do dana isplate. Važno je istaći i da su prihodi koji se ostvaruju po osnovu obveznica potpuno oslobođeni plaćanja poreza“.

Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova je povodom početka javne emisije obveznica rekao: „Zahvaljujući izuzetno kvalitetnoj saradnji koju imamo sa Stalnom konferencijom gradova i opština pre izvesnog vremena došli smo na zamisao da jedan deo svojih lokalnih projekata investiramo putem modela plasmana municipalnih obveznica. Verujemo da će se ovo pokazati kao odličan potez, jer će omogućiti da građani, odnosno fizička i pravna lica uz povoljnije uslove od trenutno dostupnih štednji u bankama, preko svoje Opštine, pomognu da se, u njihovom bliskom okruženju realizuju projekti od vitalnog značaja za svakodnevni život.“

Enriko Verdoša, član Izvršnog odbora UniCredit Banke zadužen za Korporativno i investiciono bankarstvo je izjavio: „Ponosni smo što je UniCredit Banka izabrana za partnera u ovom važnom finansijskom projektu za Staru Pazovu. Ne samo da municipalne obveznice vlasnicima obezbeđuju više prinose u odnosu na druge vrste ulaganja, već je prednost ulaganja u obveznice svakako i to što se one emituju sa ciljem da se unaprede uslovi života u lokalnoj zajednici. Tako da je ulaganje u municipalne obveznice ulaganje u bolje sutra za sve građane koje žive na toj teritoriji. Ono što je još važno da istaknemo jeste da UniCredit Banka kupcima municipalnih obveznica neće naplaćivati bilo kakvu naknadu“.

Prodaja, tačnije period upisa i uplate, municipalnih obveznica počinje 4. maja i trajaće do 19. maja.

Za sve potrebne informacije možete se obratiti ekspozituri UniCredit banke u Staroj Pazovi na telefone: 022/317-251 ili 022/317-243.

Preuzmite dokument:

Jedinstveni prospekt za javnu ponudu municipalnih obveznica

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije