• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Model kojim građani i lokalna samouprava zajedno investiraju u rekonstrukciju centra Nove Pazove, izgradnju sportske hale u Golubincima, vrtića u BelegišuNakon prve tranše Municipalnih obveznica u vrednosti od 125.000.000 dinara koje su realizovane početkom 2014. godine, Opština Stara Pazova, zvanično započinje javni plasman druge tranše obveznica, koji će se realizovati pod pokroviteljstvom Unikredit (UniCredit) banke.

Tim povodom Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova zvanično je potpisao Ugovor sa Enrikom Verdošom, članom Izvršnog odbora Unikredit banke, zaduženog za Sektor korporativnog i investicionog bankarstva.

U pitanju je plasman 12.500 obveznica pojedinačne vrednosti od 10.000 dinara, odnosno ukupne vrednosti 125.000.000 dinara, kamatne stope od 6 odsto i sa periodom otplate od pet godina (bez grace perioda). Opštinsko veće Opštine Stara Pazova potvrdilo je izbor najpovoljnijeg ponuđača svojom Odlukom 22. avgusta 2014. godine. Kao i prva tranša, pomenuta sredstva namenjena su za završetak realizacije kapitalnih projekata i koriste se u cilju: uređenja centra naselja Nova Pazova, izgradnje sportske hale sa kuglanom u naselju Golubinci i izgradnje vrtića u naselju Belegiš.

„Zahvaljujući izuzetno kvalitetnoj saradnji, koju imamo sa Stalnom konferencijom gradova i opština pre izvesnog vremena došli smo na zamisao da jedan deo svojih lokalnih projekata investiramo putem modela plasmana Municipalnih obveznica. Verujemo da će se ovo pokazati kao odličan potez, jer će omogućiti da građani, odnosno fizička i pravna lica uz povoljnije uslove od trenutno dostupnih štednji u bankama, preko svoje Opštine, pomognu da se, u njihovom bliskom okruženju, realizuju projekti od vitalnog značaja za svakodnevni život. Ovim putem bih zahvalio i Unikredit banci i gospodinu Verdoši na najpovoljnijoj ponudi, koja će omogućiti da zajedno sa nama partnerski postanu deo ulaganja u budućnost staropazovačke Opštine“, istakao je u svom obraćanju, nakon zvaničnog potpisivanja Ugovora, Đorđe Radinović, predsednik Opštine.

„Ponosni smo što je Unikredit banka izabrana za partnera u ovom važnom finansijskom projektu za Staru Pazovu. Vođeni našim sistemom vrednosti, aktivno učestvujemo i pružanju podrške razvoju lokalnih zajednica i unapređenju uslova života. Kao društveno odgovorna kompanija podržavamo održive projekte od kojih će korist imati ne samo lokalne samouprave, već i njeni građani“, rekao je Enriko Verdoša, član Izvršnog odbora Unikredit banke, zadužen za Sektor korporativnog i investicionog bankarstva.

Da podsetimo, Municipalne obveznice su novi finansijski instrument u našoj zemlji, konkurentniji od klasičnih oblika štednje u koji će građani, kao novi vid štednje moći da ulažu svoj novac. Uključujući ovu drugu tranšu Opština Stara Pazova do sada je emitovala 250.000.000 dinara i ukupan iznos je namenjen radovima na realizaciji pomenuta tri projekta.

Plan je da Municipalne obveznice iz druge tranše budu dostupne građanima u prvom kvartalu 2015. godine, o čemu će naknadno i blagovremeno javnost biti upoznata putem lokalnih i nacionalnih medija, kao i putem zvanične internet stranice Opštine Stara Pazova (www.starapazova.rs).

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije