• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Kompanija Delez Srbija otvorila distributivni centar u Staroj PazoviNajmoderniji Distributivni centar kompanije Delez Srbija, u čiju je izgradnju kompanija uložila 50 miliona evra, svečano je otvoren u Staroj Pazovi. U prisustvu predsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića, ministra trgovine i telekomunikacija Rasima Ljajića, predsednika Opštine Stara Pazova Đorđa Radinovića i drugih visokih zvanica, domaćini skupa Džon Kiricis, generalni direktor Delez Srbija i Frans Miler, generalni direktor Delez Grupe, predstavili su objekat na 70.000m2, koji po svojim karakteristikama predstavlja jedinstven sistem distribucije u Srbiji.

„Događaj kojem danas prisustvujemo od ključnog je značaja za sektor trgovine i robe široke potrošnje za celu Srbiju. Ovo je direktan rezultat dobre saradnje sa lokalnom samoupravom u Staroj Pazovi, ali i potvrda naše strateške opredeljenosti razvoju na tržištu Srbije, ulaganjima u stalni rast i širenje poslovne mreže, kao i odgovornom poslovanju naše kompanije u svim segmentima“, istakao je Džon Kiricis, generalni direktor Delez Srbija.

"Veliko je zadovoljstvo da se osvrnemo na činjenicu da će Delez Grupa u narednim godinama uložiti još više u našu zemlju, te da će ovde u Staroj Pazovi zaposliti još 400 radnika do kraja ove godine“, izjavio je prilikom svog obraćanja na svečanosti Aleksandar Vučić, premijer Vlade Republike Srbije zahvalivši pritom Delez Grupi, koja danas zapošljava 11.000 zaposlenih širom Srbije uz redovna primanja, kao i na tome što ova kompanija svoje obaveze prema državi izmiruje na vreme.

„Ovo je veliki dan za našu Opštinu, jer smo svedoci jedne od najvažnijih direktnih investicija, ovde u IV industrijskoj zoni opštine Stara Pazova. Uloga i značaj dolaska kompanije Delez Srbija je višestruk, a između ostalog potvrđuje i da je naša lokalna samouprava dobar i pouzdan partner, koji je spreman da odgovori na najviše standarde. Pokazatelj izuzetne saradnje je i činjenica da je kompanija finansirala i izgradnju kanalizacione mreže u dužini od tri i po kilometra, izgradila kružni tok na putnom pravcu Stari Banovci – Vojka sa pristupnim putem do Delez Distributivnog centra, kao i deo vodovodne mreže od raskrsnice puteva: Stara Pazova-Nova Pazova i Stari Banovci–Vojka, do samog objekta, odnosno distributivnog centra kompanije. Ponosni smo na dosadašnje rezultate i želimo da i dalje, predanim radom zajednički gradimo bolju budućnost naših građana“, istakao je Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova.

Novi sistem distribucije obezbediće veću bezbednost i kvalitet proizvoda za krajnjeg potrošača. “Za ovaj projekat bilo je važno da međunarodno iskustvo i znanje koje imamo u ovoj oblasti prenesemo na srpsko tržište, i na taj način nastavimo poslovanje po najvišim standardima. Centar u Staroj Pazovi bio je izazovan projekat koji će doprineti još jačem uvezivanju Grupe sa srpskim tržištem. Održivo poslovanje je naše strateško opredeljenje, čime se obavezujemo da će naš posao rasti samo u skladu sa lokalnom zajednicom, stanovništvom i prirodnom sredinom. Od rada novog Distributivnog centra korist imaju svi, država i društvo u celini, Stara Pazova, mi kao kompanija i pre svega potrošači“, istakao je Frans Miler, predsednik i generalni direktor Delez Grupe.

U Distributivnom centru, koji je izgrađen za svega 14 meseci, posao će u narednim godinama moći da nađe 750 radnika, dok će do kraja 2014. biće zaposleno 400 ljudi. Svakoga dana će se isporučivati 6500 paleta, što je količina robe dovoljna za snadbevanje 500 prodavnica koja može da podrži rastuću maloprodajnu mrežu ove kompanije u regionu. Objekat je povezan sa tri ključna putna pravca - Koridor 10, autoput E75 i obilaznica oko Beograda. Oko 250 šlepera dnevno će moći da krene iz ovog objekta, a na raspolaganju će biti 120 utovarno-istovarnih mesta.

Distributivni centar je energetski efikasna zgrada, a savremeni materijali korišćeni u izgradnji omogućiće veću energetsku efikasnost zgrade sa i do 15 odsto manjim karbonskim otiskom. Centar će omogućiti i bolju regulaciju i praćenje svih parametara koji su od uticaja na očuvanje kvaliteta i bezbednosti proizvoda.

Video prilog Radio Televizije Srbija

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije