• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Dodatnih 18 miliona evra investicija i 120 novih radnih mestaU staropazovačkoj Opštini uskoro će, zahvaljujući novoj stranoj investiciji i proširenju proizvodnih kapaciteta, biti otvorena dragocena nova radna mesta. U pitanju je, jedan od najvećih poslodavaca na teritoriji Opštine - kompanija “Streit Nova”, gde će se u narednom periodu uposliti još 120 radnika.

Ovo je u petak, 14. novembra u Vladi Republike Srbije precizirano potpisivanjem Memoranduma o razumevanju o investiranju kompanije "Meita – Streit Grupe" u Staroj Pazovi, koja će biti namenjena proširenju proizvodnih kapaciteta u vrednosti od 18 miliona evra i investicije od 30 miliona evra za izgradnju pogona u Obrenovcu. Investicija ove kompanije, u okviru predviđenih aktivnosti, dostići će 48 miliona evra.

Memorandum su potpisali ministar privrede Željko Sertić i predsednik "Meita Group" Ben Če, kao i izvršni direktor "Streit Group" Remi Bartelme, zatim, gradonačelnik grada Beograda Siniša Mali, predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović i Miroslav Čučković, predsednik Opštine Obrenovac.

"Povoljno okruženje za investitore i njihovo poslovanje i efikasna administracija lokalne samouprave su primarni zadaci, za čije ostvarenje sam se, pre nešto više od dve godine, angažovao sa svojim timom. Ova i druge dosadašnje investicije pokazatelji su značajnog uspeha na tom polju, a naš krajnji cilj je kontinuitet u podizanju kvaliteta života građana i olakšanje egzistencije i njihovih svakodnevnih potreba. Pred nama je još mnogo posla i obaveza koje zahtevaju dobru i održivu strategiju, posvećenost i istrajnost u radu", poručio je povodom događaja u Vladi Srbije predsednik Radinović.

„Streit Nova“ se bavi proizvodnjom delova za autoindustriju i u Staroj Pazovi zapošljava preko 200 radnika metalske struke. Novim proširenjem kapaciteta u vrednosti od 18 miliona evra zaposliće se novih 120 radnika u naredne 3 godine. Proširenje kapaciteta i dodatno zapošljavanje radnika rezultat je izuzetne saradnje staropazovačke lokalne samouprave i ove renomirane svetske kompanije. Kompanija „Streit Nova“ je započela svoje poslovanje dolaskom u staropazovačku Opštinu još 2004. godine kada je realizovana brownfield investicija i osnovana fabrika u Novoj Pazovi. Sve do 2013. godine fabrika se uspešno bavila proizvodnjom i izvozom komponenti za automobile proizvođača Renault, Peugeot, Citroen, Honeywell itd. Sadašnji pogoni fabrike, koji su svečano otvoreni u februaru 2014. godine, prostiru se na oko 6.000 kvadratnih metara, a još 2000 kvadrata namenjeno je administrativnim službama.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije