• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Preliminarni rezultati izbora za Savete nacionalnih manjinaUpravo završeni izbori za Nacionalne savete nacionalnih manjina, koji su, na četiri biračka mesta, održani na teritoriji opštine Stara Pazova donose i prve nezvanične rezultate glasanja. Zabeležena je izlaznost od oko 35,5 odsto, a evidentirana je i slab odziv pripadnika bošnjačke, rumunske, mađarske, slovenačke , bunjevačke i ukrajinske nacionalne manjine.

Za najbrojniju nacionalnu manjinu, odnosno Nacionalni savet slovačke nacionalne manjine, zabeleženo je i najviše glasova - 534, koje je dobila Lista br. 4 „Slovaci napred – Pavel Surovi“, iza koje, po rezultatima, sledi lista br. 1 „Slovački identitet – Ana Tomanova Makanova“ sa 275 glasova. Dalje sledi Lista br. 3 „Matica slovačka u Srbiji – za slovački identitet – Katarina Melegova Melihova“ sa 201 zabeleženih glasova, Lista br. 5 „Slovačka stranka – Jan Paul“ sa 64 i Lista br. 2 „Liga Slovaka Vojvodine – Jan Brna“ sa 34 glasa.

Među 10 lista za Nacionalni savet romske nacionalne manjine, najviše glasova osvojile su Lista br. 10 „Romski glas za Evropu“ sa 117 i Lista br. 2 "Naša romska lista - Duško Jovanović" sa 93 glasa.

Daleko manji broj glasova osvojile su Lista „Savez za promene – Ljudi po meri čoveka“ 3 glasa, „Anglunipe – Napredak – Dragoljub Acković“ 2 glasa, a isti broj glasova dobila je i lista „Romi građani i građanke – Srđan Šain“.

Izbore je za teritoriju opštine Stara Pazova sprovodilo radno telo obrazovano od strane RIK-a, koje je brojalo četiri člana i birački odbori, koji su takođe formirani od RIK-a. Ceo tok izbora pratilo je Odeljenje za opštu upravu, skupštinske i zajedničke poslove Opštine Stara Pazova. Od posebne važnosti je i činjenica da su Izbori protekli u miru i bez incidenata.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije