• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Aktivnosti u okviru implementacije Efikasnog upravljanja imovinomU februaru ove godine Opština Stara Pazova u partnerstvu sa Opštinom Inđija započela je implementaciju projekta pod nazivom "Efikasno upravljanje imovinom u opštinama Stara Pazova i Inđija". Krajem jula projekat je, još jednom, predstavljen pred staropazovačkom javnošću, a kao kontinuitet u realizaciji i neophodnim pripremama, nedavno je održana jedna od obuka za zaposlene opština Stara Pazova i Inđija pod nazivom "Upravljanje sredstvima u svojini JLS".

Da podsetimo, projekat traje godinu dana, a do sada je izvršen značajan deo implementacije. Partneri na projektu su i dva javna komunalna preduzeća: Direkcija za izgradnju opštine Stara Pazova JP i Direkcija za izgradnju opštine Inđija.

Obuci je prisustvovalo 12 učesnika iz relevantnih odeljenja dveju opština i Direkcija za izgradnju koji su bili vrlo aktivni u diskusijama i interaktivnim delovima treninga. Uključeni su zaposleni, koji se već bave ili će se baviti upravljanjem sredstvima u svojini jedinica lokalne samouprave. Gđa Tatijana Pavlović Križanić je održala odličan trening i predstavila detaljnije regulatorni okvir za upravljanje sredstvima u svojini JLS, kako se vodi i ažurira evidencija nepokretnosti u javnoj svojini, koja su iskusta upravljanja svojinom iz regiona, kao I teme vezane za konsolidaciju upravljanja sredstvima u javnoj svojini.

Svi učesnici su pozitivno ocenili obuku i bili zadovoljni dobijenim novim informacijama kao i razmenom iskustava sa kolegama iz partnerske opštine. Dogovorena je i dalja formalna kao i neformalna saradnja između stručnjaka koji se bave ovom temom a gđa Tatijana Pavlović Križanić je obećala i podršku u daljim aktivnostima vezanim za upravljanje sredstvima u javnoj svojini, s obzirom da je njeno iskustvo neprocenjivo i nepohodno JLS u savremenom konceptu upravljanja sredstvima u javnoj svojini.

U okviru projekta biće održane još tri obuke za zaposlene, koje će biti praktičnog karaktera i kroz koje će zaposleni u JLS dobiti znanja o upravljanju sredstvima u javnoj svojini, konkretno o korišćenju i funkcionalnostima informacionog sistema za upravljanje imovinom, uključujući i baze podataka u opštinama Stara Pazova i Inđija, o osnovnom GIS-u (administracija sistema, kako popunjavati i ažurirati podatke, kako vršiti pretraživanja i sl.), kao i o korišćenju komunikacijskih slojeva i protoku podataka i procedurama objavljivanja na poslovne portale i opštinske vebsajtove.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije