• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Međuopštinska saradnja, prijemi i prijateljske poseteJedan od važnih segmenata u radu lokalne samouprave su prijemi delegacija i strateški planirane bilateralne aktivnosti. U tom smislu Opština Stara Pazova spada u grupu samouprava koje kontinuirano neguju odnose sa prijateljskim opštinama, diplomatskim predstavništvima, aktivnim udruženjima i organizacijama civilnog društva u zemlji i regionu. Mesec septembar obeležilo je više aktivnosti u okviru pomenutog domena, a u cilju jačanja postojeće i otvaranja novih polja za saradnje koje su u interesu daljeg razvoja i budućnosti staropazovačke Opštine.

Delegacija Opštine Stara Pazova u čijem sastavu su bili predsednik SO Radoje Blagojević, Branislava Mali, pomoćnik predsednika Opštine i Ljuban Skopljak, predsednik saveta MZ Vojka, bili su gosti „Sajma šljiva“, jednog od najznačajnijih godišnjih privrednih događaja u Opštini Osečina, koji se održava svake jeseni i iz godine u godinu okuplja sve više zainteresovanih proizvođača, domaćih i stranih kupaca iz brojnih evropskih zemalja. Naša Opština je u saradnji sa Turističkom organizacijom Stara Pazova učestvovala i kao izlagač, kako bi brojnim posetiocima predstavila svoje turističke i privredne potencijale.

Na nivou države, naša Opština spada među opštine sa najvećim brojem građana Slovačke nacionalnosti u odnosu na ukupni broj stanovnika. U četvrtak, 4. septembra gosti ambasade Republike Slovačke povodom dana državnosti ove zemlje bili su predstavnici naše Opštine. Ovo je još jedan susret zvaničnika, koji simboliše nastavak svih do sada uspostavljenih prijateljstava, ali i mogućnost za stvaranje novih kontakata i postavljanje temelja za nove prekogranične saradnje i projekte.

Samo jedna od poseta brojnim gradovima i naseljima, koje su sa Pazovčanima povezani prijateljskim kontaktima, ali usled istorijskih okolnosti i korenima i zajedničkim poreklom, organizovana je takođe u proteklom periodu. Na poziv Udruženja „Podgrmeč“ iz naselja Lušci Palanka u Federaciji BiH, zvaničnici opštine Stara Pazova, Žitište i Vrbas bili su gosti na manifestaciji, koja ima za cilj da podstakne obnovu i razvoj ovog mesta i da uspostavi nove i osnaži ranije pokrenute saradnje sa prijateljskim lokalnim samoupravama u Srbiji i zemljacima u dijaspori. Posetom je inicirana saradnja na više različitih polja, među kojima su i budući susreti na Regionalnom sajmu privrede, koji će se održati u Novoj Pazovi 9. i 10. oktobra ove godine.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije