• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Počeli prvi školski dani za 625 đaka pravaka staropazovačke OpštineSvih 625 đaka prvaka, koji su ovog 1. septembra svoje školovanje započeli u staropazovačkim školama, danas su od Opštine Stara Pazova, a na inicijativu njenog predsednika Đorđa Radinovića i članova rukovodstva, dobili poklon školske pribore.

Poželevši đacima prvacima brzo prilagođavanje na nove obaveze i puno uspeha u budućem školovanju, pribore je uz prigodan razgovor sa učenicima, uručila Biljana Čavić, načelnica opštinskog Odeljenja za društvene delatnosti i kulturu.

„Želim vam da budete srećni, da lepo učite i da svojim radom i marljivošću obradujete svoje nastavnike, roditelje i sve nas koji brinemo o vama. Ovo je simboličan poklon, koji smo kao lokalna samouprava obezbedili u nameri da vam, na samom početku, pomognemo da se bolje i lakše uklopite u okruženje gde ćete sticati nova znanja, koja će vam biti veliki oslonac u budućem životu, vašem odrastanju i sazrevanju“, naglasila je u svom pozdravnom obraćanju učenicima načelnica Biljana Čavić.

Ovog septembra, predstavnici lokalne samouprave, pored OŠ „Rastko Nemanjić Sv. Sava“ u Novoj Pazovi, OŠ „Vera Miščević“ u Belegišu, OŠ „Simeon Aranicki“ u Staroj Pazovi, posetili su i školu sa najmanje đaka prvaka u Opštini, istureno odeljenje OŠ „Milan Hadžić“ iz Vojke, koje se nalazi u Krnješevcima. Obilasku škole se ovom prilikom pridružio i Srđan Savić, predsednik saveta MZ Krnješevci kako bi svi zajedno prisustvovali času nastave i druženju sa učenicima nekoliko odeljenja. Činjenica da su najmanje odeljenje prvog razreda u Opštini, nije obeshrabrila Emiliju, Bojana i Marka da se za samo nekoliko dana uklope sa svojim drugarima iz starijih razreda.

Istovremeno tokom trajanja najavljenog obilaska, direktori i nastavnici u ostalim školama sa teritorije Opštine su takođe podelili pribore, tako da su za svoje prve zadatke prvaci već danas mogli koristiti nove pernice, olovke, bojice, gumice itd.

Opšti utisak, koji je obeležio današnji dan prilikom lepih susreta, krunisalo je neskriveno ushićenje dece i topla atmosfera, kojom odišu škole u ovim prvim septembarskim danima upravo zahvaljujući trudu roditelja da adekvatno pripreme svoju decu, ali iznad svega zahvaljujući i vrednim nastavnicima i školskim upravama na spremnosti da svoj posao rade odgovorno i savesno kao i uvek do sada.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije