• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Krenula izgradnja logističkog centra kompanije Eyemaxx Real Estate u Staroj PazoviOpština Stara Pazova, u svojoj centralnoj radnoj zoni (južni deo), danas je zvanično dobila još jedno gradilište gde će do decembra ove godine biti završena izgradnja prvog objekta austrijske kompanije Ajmaks (Eyemaxx Real Estate).

U pitanju je prvi objekat od 17.000m2 logističkog centra pod nazivom „Log Center Belgrade“. Gradilište su svečano otvorili Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova, Majkl Miler (Michael Muller), osnivač kompanije Eyemaxx Real Estate, Ognjen Kisin, predstavnik kompanije „Konstraktor konsalting“ d.o.o. (Konstruktor konsalting) i predstavnici kompanije Dr Schenker, jedne od vodećih logističkih kompanija u Evropi.

„Logistički centar koji će ovde biti izgrađen, na jednoj od najboljih lokacija u našoj Opštini, spada u strateški važne korake kontinuiranog razvoja staropazovačke Opštine. Pored zahvalnosti investitoru, uputio bih reči zahvalnosti i timu iz naše lokalne samouprave, jer smo zajedničkim trudom i upornošću doprineli ostvarenju ovog projekta, koji će našim građanima doneti izuzetno dragocena nova radna mesta, ali i pokazati svim zainteresovanim investitorima da smo pouzdan i poželjan partner. Cilj nam je da svojim radom, predusretljivošću i ubrzanjem administrativnih procedura stvorimo još adekvatnije uslove za privlačenje novih investicija, koje su garant bolje i sigurnije budućnosti stanovnika Opštine Stara Pazova“, poručio je ovim povodom predsednik Đorđe Radinović.

Pozdravima se pridružio i Majkl Miler, osnivač kompanije EYEMAXX Real Estate, koji je izrazio veru da će Stara Pazova biti važno logističko čvorište, koje će uz nova radna mesta omogućiti pozitivan impuls za čitav region koji okružuje Beograd i Staru Pazovu.

Prvi objekat na kome je započeta izgradnja prema planu će biti završen u decembru ove godine. Korisnik pomenutog objekta će biti kompanija Dr Schenker, koja spada u vodeće provajdere usluga integrisanog transporta i logistike širom Evrope. Pomoću svoje razgranate strukture, kompanija pruža podršku trgovini i industriji pri globalnoj razmeni robe i dobara. Kako je najavljeno otvaranje prvog objekta će se obaviti početkom 2015.

Lokacija za Log Center Belgrade u okviru centralne radne zone u Opštini Stara Pazova se nalazi na 20 km od Beograda, 50 km od Novog Sada, uz direktan priključak na autoput E75 i obližnje puteve E70 kao i E5. Glavni železnički kolosek, kao i aerodrom Nikola Tesla Beograd su na udaljenosti od svega nekoliko minuta. Pored toga, LOG CENTER BELGRADE je pozicioniran na svega 10 km od budućeg teretnog aerodroma – vazdušne baze Batajnica, dok je takođe u blizini i reka Dunav.

Čitav izvođački projekat ima četiri faze proširenja. Prvo i drugo skladište su u okviru faze I, još 5 skladišta u fazi II, Outlet center u fazi III i konačno ali ne i najmanje važno, maloprodajni centar u okviru faze IV – razvoj koji je planiran za narednih pet godina.

Izvanredni koncept

Log Center Belgrade je brendirani koncept koji je već bio implementiran u nekoliko zemalja, između ostalih: LOG CENTER NoveMesto u Slovačkoj ili LOG CENTER Temišvar u Rumuniji. Log Center koncept kombinuje veliki kancelarijski prostor sa modernim logističkim delovima koji se mogu posebno prilagođavati potrebama zakupaca. Parking prostor za automobile i kamione na licu mesta predstavlja dodatnu pogodnost kao i ograde oko čitave površine sa 24- časovnim nadzorom. Skladišni prostor ostavlja bez daha svojim dnevnim osvetljenjem, prskalicama za brzo reagovanje na požar (ESFR – prskalice), podižućim platformama, istovarnim rampama, rejanjem na gas, unutrašnjom visinom od 11,75 metara i rešetkom od otprilike 18*24 metara; klimatizacija se može ugraditi dodatno. Objekti za utovar poseduju hidraulične prilazne stanice i pristupne rampe.

O kompaniji EYEMAXX Real Estate

Projektom Log Center Belgrade EYEMAXX Real Estate Grupacija nastavlja sa uspešnim razvojem logističkih čvorišta u Centralnoj i Istočnoj Evropi. EYEMAXX Real Estate Grupacija, osnovana od strane gospodina Michaela Muller-a, sredinom 1990-tih, gradi komercijalne objekte kao i stambene projekte širom Nemačke, Austrije i Centralne i istočne Evrope.

EYEMAXX Real Estate AG je dobro poznati investitor sa puno iskustva na polju razvoja nekretnina. Kompaniji je vrlo drago što će tokom izgradnje ovog objekta imati veoma dobrog partnera: KONSTRUKTOR KONSALTING D.O.O. je jedna od najboljih kompanija u regionu a saradnja između ove dve kompanije nastavlja da se dobro razvija. EYEMAXX Real Estate AG je takođe veoma zadovoljna zbog saznanja da će DB SCHENKER biti glavni zakupac ovog izvanrednog projekta.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije