• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Osnivači i članovi UO Fondacije "Pazova za najugroženije" Cviko Krunić i Đorđe Radinović, potpisali su Protokol o saradnji sa Opštinom Bajina Bašta i ugovore sa 10 domaćinstava u cilju izgradnje porodičnih kuća za građane, koji su u potpunosti ostali bez krova nad glavom u poplavama na teritoriji pomenute Opštine.

Od momenta potpisivanja Protokola i ugovora, koji su usledili nakon svih pripremnih radnji, stručnih procena nadležnih institucija i odobrenja Vlade Republike Srbije, predviđen je brz početak radova i efikasna realizacija u najkraćem roku.

Fondacija „Pazova za najugroženije“ doniraće kompletan građevinski materijal potreban za izgradnju 10 porodičnih kuća, uključujući stolariju, sanitarije, materijal za izolaciju i zanatske radove. Procenjuje se da će vrednost donacije iznositi oko 20 miliona dinara.

„Nakon tri donatorska skupa koje smo pokrenuli kod nas u staropazovačkoj Opštini na korak smo od ispunjenja humanog cilja, oko koga su se okupili: naša lokalna samouprava, pazovački privrednici, preduzetnici i građani dobre volje. Doživljavamo tragediju koja je vas snašla i trudićemo se da maksimalno učinimo da, kao jedna od najrazvijenijih opština u Srbiji, pružimo ruku pomoći i u ovim teškim vremenima. Pred nama je izgradnja 10 kuća. Naša želja je da se postradali u poplavama što pre usele u nove domove i da što pre u njihovim životima sve bude, kao što je bilo pre vremenskih nepogoda“, poručio je Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova i član UO Fondacije prilikom potpisivanja Protokola o saradnji i Ugovora sa građanima.

Govoreći o tehničkim detaljima građanima se obratio i Cviko Krunić iz Fondacije, a uz reči zahvalnosti za veliku pomoć koja pristiže u Bajinu Baštu govorili su i Radovan Filipović, predsednik Opštine Bajina Bašta i Dušan Glišić, JP “Direkcija za izgradnju Bajina Bašta”. Oni su naglasili da će nove kuće biće izgrađene na sedam različitih lokacija, za 10 porodica u Bajinoj Bašti, koje su ostale bez kuća usled dejstva klizišta. Predviđen je i stručan nadzor nad izvođenjem radova, kao i ishodovanje svih neophodnih dozvola za izgradnju, uz predviđenu realizaciju grubih radova u roku od 55 radnih dana.

Da podsetimo, Fondacija „Pazova za najugroženije“, u okviru svoje inicijative sakupljanja sredstava za pomoć, sanaciju, obnovu ili novu gradnju domova za građane iz područja zahvaćenih poplavama sakupila je do sada oko 59 miliona dinara. Predviđa se da se ovim sredstvima može finansirati izgradnja oko 30 novih kuća iz nekoliko opština, a aktivnosti oko izgradnje će biti dogovarane i koordinirane sa Vladom Republike Srbije i Kancelarijom za pomoć i obnovu poplavljenih područja. Fondaciju su osnovali staropazovačka lokalna samouprava, privrednici, preduzetnici i građani, brojni Pazovčani pobuđeni na solidarnost i humanost i motivisani da konkretno pomognu.

Fotografije:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije