• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Virtuelne posete Staroj Pazovi i preko Google Street ViewJedna od trenutno najpopularnijih aplikacija u svetu „Google Street View“, nedavno je uvrstila i Srbiju i našu Opštinu na svoj virtuelni prostor. Street View je dostupna u 50 zemalja i preko 3000 gradova širom sveta. Zahvaljujući njoj, korisnici mogu virtuelno da se kreću i istražuju ulice putem panoramskih slika zabeleženih iz perspektive posmatrača. Street View je dostupan i u okviru Google Earth aplikacije i na Gugl mapama za mobilne uređaje.

Aktivacija pomenutog servisa usledila je desetak dana nakon zvanične najave za teritoriju Republike Srbije, a neke od najvažnijih ulica u gradu su pokrivene sa mogućnošću navigacije od 360˚. Akcija snimanja lokacija u Staroj Pazovi i naseljima, uz pomoć Gugl vozila sa specijalnim kamerama, realizovana je u novembru 2013. godine.

Zaštita identiteta i privatnosti pre svega

Kao što je i obično praksa sa svim Street View fotografijama, pre objavljivanja, Gugl je zamaglio lica prolaznika i registarske tablice na automobilima, kako bi se zaštitila privatnost svih koji se pojavljuju na fotografijama. Ukoliko neko od korisnika smatra da je njegova privatnost ugrožena ili sl. na aplikaciji postoji mogućnost da se podnese prijava za promene (zamagljenja na fotografijama) klikom na dugme „prijavi problem“ u donjem levom uglu slike. Nakon popunjavanja kratkog formulara, potrebno je još navesti tačno koji deo slike treba da bude zamagljen.

Mini uputstvo

Tamo gde je Street View opcija dostupna, nivou za pregled ulica se pristupa tako što se mapa maksimalno zumira i klikne se na Street View ikonu na levoj strani ekrana, ispod polja za pretragu. U levom donjem uglu ekrana nalazi se minimizirana mapa sa narandžastim čovečuljkom “Pegmenom”, čija lokacija ukazuje na trenutni zumirani prikaz slike (ulice i objekti).

Benefiti aplikacije

Zahvaljujući ovoj opciji, korisnici će moći da pogledaju kako izgleda restoran u koji idu, planiraju putovanje, ugovaraju mesta za sastanak ili da olakšaju sebi pisanje domaćeg zadatka iz geografije. Oni koji traže da kupe ili iznajme kuću, mogu da uštede vreme tako što će unapred pogledati objekte i njihovu okolinu ili tako što će tačno odrediti putanju kojom treba da stignu na određenu adresu. Takođe, pre nego što se upute na odmor, ljudi će moći da pogledaju kako izgleda mesto i hotel u kome će odsesti.

Potrebno je samo da kliknete na linkove u nastavku i za par sekundi Vaša virtuelna poseta Staroj Pazovi i pazovačkim naseljima može da počne… Dobrodošli!

Naselja obuhvaćena sa Street View

Fotografije sa Street View:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije