• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

Plaketa za izuzetni doprinos u inkluziji RomaDa rad i zalaganje u kontinuitetu neosporno daju rezultate dokaz je i Plaketa Romskog nacionalnog saveta, koju je Opština Stara Pazova nedavno dobila za doprinos inkluziji Roma. Sve aktivnosti u pomenutom cilju na teritoriji Opštine Stara Pazova poverene su opštinskoj Kancelariji za inkluziju Roma, a za nekoliko godina rada evidetnirana su značajna poboljšanja kvaliteta života Roma i to je proces koji i dalje traje.

Kriterijumi za dobijanje Plakete, koju je pored staropazovačke Opštine dobilo samo šest opština na nacionalnom nivou, su zasnovani na preseku stanja na terenu, poboljšanju u oblasti obazovanja, zapošljavanja, zdravstva, stanovanja i kulture za Romsku populaciju, posebno u okviru saradnje sa romskim Organizacijama civilnog društva (NVO).

Zahvaljujući dosadašnjim rezultatima, naša Opština je i ovim priznanjem potvrđena i prepoznata kao lokalna samouprava u kojoj se beleži tendencija porasta broja romskih učenika u srednjim školama, kao sredina u kojoj se podstiče obrazovanje na različite načine kroz mere podrške, poput jednokratnih pomoći, besplatnog školskog pribora i tablet računara najboljim učenicima itd. Važno mesto zauzimaju i finansijska izdvajanja Opštine namenjena za negovanje t radicije i kulture kod Roma, kao i sredstva za aktivnosti romskih NVO.

Osim Kancelarije za inkluziju Roma, u Opštini Stara Pazova postoje pedagoški asistenti, zdravstveni medijator, a jedan od rezultata je i aktuelni strateški dokument - Lokalni akcioni plan.

I u narednom periodu Opština Stara Pazova će nastojati da, kroz rad Kancelarije za inkluziju Roma, omogući još bolje i obuhvatnije uključivanje Roma svih uzrasta u aktivnosti koje, bez razlike, pripadaju svakom članu jednog modernog i civilizovanog društva.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije