• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Opštinska uprava Opštine Stara Pazova, ul. Svetosavska 11, 22300 Stara Pazova

Opština Stara Pazova, Srem, Vojvodina - zvanična stranica

Zvanična prezentacija Opštine Stara Pazova

U maju počinju radovi na uređenju centra Nove PazoveU kulturno-poslovnom centru u Novoj Pazovi potpisan je Ugovor o realizaciji nove investicije u staropazovačkoj Opštini – uređenja centra Nove Pazove. Kako je dogovoreno, u skladu sa odgovarajućim vremenskim uslovima i višim temperaturama koje pogoduju kvalitetu radova, rekonstrukcija centra počeće posle prvomajskih praznika.

Ugovor sa, jednom od vodećih građevinskih firmi u Vojvodini, Karin Komerc iz Novog Sada, potpisao je Nedeljko Kovačević, direktor Direkcije za izgradnju.

„Vrednost investicije je 120 miliona dinara, a projektom uređenja centra obuhvaćena je rekonstrukcija cele raskrsnice i uređenje slobodnih površina u putnom pojasu, od ivice kolovoza do regulacione linije. Rekonstrukcijom kolovoza predviđeno je presvlačenje i nivelacija u skladu sa projektom, a u raskrsnici su planirana i ostrva u cilju povećanja bezbednosti vozila, pešaka i biciklista. Ovim poduhvatom predvideli smo proširenje saobraćajnih traka, definisanje parking mesta, uređenje signalizacije, popločavanje i uređenje zelenog pojasa. Radovi bi trebalo da budu završeni u roku od 60 dana“, istakao je Nedeljko Kovačević.

U maju počinju radovi na uređenju centra Nove PazoveIzgled buduće raskrsnice je prisutnima na konferenciji za medije približio i grafički prikaz finalnog izgleda koji je podrazumevan projektom, a ono što je od posebnog značaja za građane su i buduće uređene biciklističke staze koje će biti jednosmerne, sa obe strane puta u širini od jednog metra. Takođe, stajalište za taksiste se izmešta u Ulicu kralja Petra I Karađorđevića sa pet podužnih parking mesta. Ukupna dužina u Ulicama cara Dušana i Kralja Petra I Karađorđevića kojom je obuhvaćeno uređenje je oko 320 metara, odnosno po 160 metara od raskrsnice na obe strane, tj. u ul. Cara Dušana do crkve i u ul. kralja Petra I Karađorđevića iza autobuske stanice.

Uređenjem centra Nove Pazove, projektovano je i ulično osvetljenje saobraćajnih površina i platoa ispred Doma kulture, kao i hortikulturno uređenje, klupe za sedenje i korpe za otpatke.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Zvanična Facebook stranica opštine Stara Pazova

Opštinski newsletter

Ukoliko želite da primate mesečne novosti i obaveštenja iz Opštine Stara Pazova, prijavite se na opštinski newsletter. Unesite Vaše ime i adresu Vaše elektronske pošte:

Učestvujte u anketi

Da li pratite konkurse koji se objavljuju na zvaničnoj internet stranici Opštine?

Sajam privrede

Kancelarija za brze odgovore Opštine Stara Pazova

Poslovni portal Opštine Stara Pazova

Fondacija Pazova za najugroženije