• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

soc-ekon-savetУ среду 25. новембра 2015. године у Старој Пазови је са почетком у 13:00 часова одржана Јавна трибина на тему: „Сива економија и рад на црно” у организацији Социјално-економског Савета општине Стара Пазова уз сарадњу са социјалним партнерима Савета: Унијом послодаваца Србије-послодавцима Старе Пазове, Савезом самосталних синдиката општине Стара Пазова и општином Стара Пазова. Рад трибине пропраћен је од стране локалних медија РТВ Стара Пазова, Сремских новина, Пазовачке ревије, Пазовачког огледала и Хлас Луду.

Предавачи – гости у раду Јавне трибине били су:

  • Горан Мацура, начелник у Сектору Тржишне инпскције-оделења за општи надзор Министартва трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије,
  • Владан Танасић, начелник Оделења Инспекције рада у Сремској Митровици, Министартва за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије и
  • Томислав Стајић, секретар Савеза самосталних синдиката Војводине.

Трибини су као гости присуствовале и Чеданка Андрић-секретар Републичког Социјално-економског Савета и Милина Тушјак-секретар Покрајинског Социјално-економског Савета.

Предавачи су током излагања акценат ставили на стање у области „сиве економије и рада на црно” годину дана касније, односно на време од одржане Јавне трибине у Новој Пазови из октобра 2014. године-до октобра 2015. године.

О „раду на црно” као облику нелегалног рада, штетним последицама на раднике који раде на црно, на послодаваце који раде у легалним токовима и на државу, и предузетим мерама инспекцијског надзора и ефектима тих мера, говорио је Владан Танасић, начелник Оделења Инспекције рада из Сремске Митровице. Било је речи и о превентивним мерама које је спроводила и спроводи Инспекције рада.

О појавним облицима „сиве економије” из надлежности рада Тржишне инспекције, а посебно о новим одредбама које доноси Закон о Инспекцијском надзору, чија је делимична примена почела крајем јуна ове године, а пуна примена ступа на снагу у априлу 2016. године, говорио је Горан Мацура, начелник у сектору Тржишне инспекције.

О превентивним и едукативним активностима и мерама синдиката на сузбијању појаве „рада на црно” и ефектима тих активности говорио је Томислав Стајић, секретар Савеза самосталних синдиката Војводине.

По завршетку предавања отворена је дискусију у којој су учеснци Трибине нагласили неке проблеме из ове области, постављали питања и тражили савете. На иста су од стране предавача дати одговори и смернице за њихово решавање.

Секретар савета:
Миленко Вучиновић с.р.

Председавајући савета:
Јово Бијелић с.р.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије