• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

На затварању 42.смотре словачког, аматерског позоришног стваралаштава 17. априла у Старој Пазови, за најбољу представу проглашено је остварење домаћег позоришта ВХВ, "Крчма крај главног друма" А.П. Чехова у режији Мирослава Бенке. У недељу, 17. априла у Старој Пазови завршена је 42. смотра словачког, аматерског позоришног стваралаштва на којој је дебитовало осам представа словачких позоришта Војводине.

Од 8. до 17. априла пазовачкој публици представили су се аматери из Кисача, Пивница, Бачког Петровца, Старе Пазове, Новог Сада, Ковачице, Кулпина и Војловице код Панчева. Све их је пратио жири у саставу Петер Јанку сценограф из Словачке Републике, Јано Чањи режисер из Бачког Петровца и Милан Белегишанин режисер из Новог Сада. За најбољу, проглашена је представа старопазовачког Позоришта "Владимир Хурбан Владимиров"у режији Мирослава Бенке "Крчма крај главног друма" А.П.Чехова. Мирославу Бенки додељено је признање за најбољу режију, као и признање Матице Словачке за најбољи сценски говор. За најбољу женску улогу на овој смотри, признање припало Марији Хлебјан, док је признање за најбољу мушку улогу смотре понео Александер Бако. За најбоље епизодно остварење признање је додељено Зденку Кожику. На овој смотри додељено је и шест равноправних похвала за глумачка остварења. Победничка представа домаћина иде на покрајинску Смотру позоришних аматерских друштава Војводине која се у мају, такође одржава у Старој Пазови, али и у словачки град Мартин на фестивал словачких и позоришта Словака у дијаспори "Сценска жетва". Друго место на 42. смотри заузела је представа Позоришта ВХВ из Бачког Петровца, "Тип-топ биотоп" у режији Љубослава Мајера. С представом "Пет дечака - Си" у режији Данке Хриешикове, Позориште ВХВ из Ковачице заузело је треће место. Смотра у Старој Пазови затворена је гостујућом представом из Ковачице, а на завршној вечери пазовачкој публици се представила гошћа, рецитаторка из Словачке Михаела Вискупичова.

 

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије