• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-nabavljena-nova-sportska-oprema-za-banovacku-osnovnu-skolu-uskoro-kompletna-rekonstrukcija-skolskog-objektaПредставници локалне самоуправе, на челу са Ђорђем Радиновићем, председником Општине, обишли су Основну школу „Никола Тесла“ у Новим Бановцима и том приликом бановачким основцима поделила неопходну спортску опрему како би побољшала услове за несметано обављање физичке наставе и подстакла децу да се баве спортом.

Поред улагања у набавку и занављање спортске опреме, Општина Стара Пазова континуирано улаже и у адаптације школских објеката. Тако је у новобановачкој осмолетки, током зимских месеци, саниран комплетан санитарни чвор и адаптиране су свлачионице у фискултурној сали. Ово су само почетни радови на реконструкцији целокупног школског објекта, пројекта чија реализација треба да почне током лета.

„Општина Стара Пазова и Одељење за спорт и омладину су заједничким средствима обезбедили набавку лопти за све школске спортове како би основцима обезбедили све неопходно за часове физичке наставе. Током боравка у школи, обишли смо и реновинаре свлачионице и купатила у које је уложено око милион динара. Међутим, у овој школи тек почињу озбиљнији радови, јер је ове године преко лета планирана реконструкција целокупног школског објекта, кроз неколико фаза, односно обнова новог дела школске зграде и рушење старе зграде која датира из тридесетих година прошлог века, као и изградња новог школског објекта. За овај пројекат се тренутно ради пројектна документација“, истакао је Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова.

Поред председника Радиновића, школу су обишли и Велибор Катић, начелник Одељења за спорт и омладину и Бојан Ивошевић, директор ОШ „Никола Тесла“. Захваљујући слуху локалних челника, спортска сала у овој основној школи је најзад адаптирана. Кроз њу дневно прође преко 1000 деце, али и рекреативаца и спортиста из клубова који је користе за своје тренинге. Комплетно су замењени санитарни чворови, плочице у купатилима и урађена је реконструкција свлачионица.

„Захваљујем се локалној самоуправи на веома истанчаном слуху када су потребе деце у питању. Наша фискултурна сала је била у веома лошем стању. Изграђена је деведесетих година и од тада није улагано у санитарни чвор и свлачионице. Сада смо решили бројне проблеме сале, која има максималан степен искоришћења, а посебно се радујемо најављеној реконструкцији школског објекта, јер је у Новим Бановцима евидентно повећање броја ученика. Данас смо добили и нову спортску опрему, која ће нам засигурно помоћи у бољој промоцији спорта међу школском децом“, изјавио је Бојан Ивошевић, директор ОШ „Никола Тесла“.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије