• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-delegacija-nemacke-pokrajine-hesen-u-poseti-opstini-stara-pazova-i-mestu-nova-pazovaУ посети Општини Стара Пазова јуче је боравила вишечлана делегација савезне немачке покрајине Хесен, коју су предводили премијер, Фолкер Буфије и председник Парламента ове покрајине, Норберт Картман.

У Новој Пазови делегацију, у којој је био и амбасадор Немачке у Србији, Аксел Дитман, дочекали су председник Општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић, заменик председника Милан Беара и председник Савета МЗ Нова Пазова Жељко Маџаревић са сарадницима. Заједно са домаћинима, премијер Буфије је обишао Нову Пазову и улицу у којој су, пре Другог светског рата, живели његови преци. У срдачном разговору са председником Општине Ђорђем Радиновићем, Буфије је истакао велики значај очувања традиције и културно – историјског наслеђа свих народа који су живели на територији општине Стара Пазова те похвалио труд локалног руководства на том пољу.

Први човек старопазовачке Општине се захвалио гостима на посети и нагласио да је изузетна част што је нашу Општину посетио премијер једне од најразвијенијих покрајина у Немачкој.

„Очување традиције и културно – историјског наслеђа традиција је коју наша локална самоуправа неће прекидати. Богата историја овог поднебља показује да су у нашој Општини расли и стасавали велики људи, што доказује и данашња посета премијера, једне од најразвијенијих немачких покрајина, господина Фолкера Буфијеа. Надам се да ће нам поново доћи у посету и то на више дана, како би им показали све лепоте, али и привредне потенцијале наше Општине. Мислим да је ово почетак још једне у низу сарадње са градовима и покрајинама из Европе“, истакао је председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић.

Након обиласка улице Николе Груловића, у којој је рођена мајка премијера Буфијеа, делегације су посетиле и Одељење дечије библиотеке, где су гости могли да се упознају са историјским развојем Нове Пазове. Надајући се поновном скором сусрету, председник Радиновић је господину Буфијеу уручио пригодан поклон, урбанистичку карту насеља Нова Пазова као и књигу о историјском развоју овог насеља, у којем је пре Другог светског рата живео велики број Немаца.

Општина Стара Пазова већ има добру сарадњу са још једном, веома развијеном, немачком покрајином Баден – Виртемберг, са којом ради на реализацији пројеката из области заштите животне средине.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије