• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-u-opstini-stara-pazova-odrzano-tradicionalno-plivanje-za-casni-krst-urpkos-ledu-i-velikoj-hladnociРаме уз раме са великим градовима у Србији и Општина Стара Пазова на хришћански празник Богојављења традиционално организује Пливање за часни крст. Тако је било и овог 19. јануара на Дунаву у Старим Бановцима где је, упркос веома ниским температурама, на плажи „Венеција“ у присуству великог броја грађана, одржана поменута манифестација. Тачно 30 младих, здравих и храбрих младића и три девојке, ушли су у Дунав, само на пар метара од нагомиланих ледених плоча, чиме су сви постали овогодишњи победници, јер су показали изузетну жељу да у част великом верском празнику, симболично проведу неколико минута у леденој води уз изношење Часног Крста.

Признања и награде учесницима овогодишњег Пливања за Часни Крст уручио је заменик председника Општине Стара Пазова, Милан Беара, који је захвалио бројним грађанима, омладинии деци, који су и поред изразито хладног времена, испратили и подржали ову манифестацију.

„Настављамо и даље да негујемо ову лепу традицију обележавања великог хришћанског празника овде на Дунаву у Старим Бановцима. Хвала вам свима што сте и по хладном времену дошли да заједно подржимо ове храбре момке и девојке и да са радошћу обележимо празник. Хвала учесницима што су и ове године показали изузетну храброст и честитост. Част ми је да сам заједно са вама био део оваквог догађаја. Општина Стара Пазова ће и наредних година подржавати и помагати обележавање Богојављења.“

Прославу Богојављења, православни верници, започели су молитвено у храмовима у Старим, Новим Бановцима и у Белегишу, а након Светих Литургија и окупљања великог броја грађана испред храма у Старим Бановцима, у литији предвођеној свештеницима старопазовачког намесништва, деци у стихарима са рипидама и иконама, а на челу са коњаницима и више запрега, упутили су се ка плажи „Венеција“.

Организатори такмичења су Храм Преноса моштију Св. Оца Николаја у Старим Бановцима и Белегишу, Храм Светог Василија Острошког у Новим Бановцима, Месне заједнице Стари и Нови Бановци, Туристичка организација Општине Стара Пазова и Удружење Краљевина Србија. Као и сваке године, генерални покровитељ је Општина Стара Пазова, а манифестација ће се, по устаљеном програму, одржавати и следећих година.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије