• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-RTV-Stara-Pazova-grad„Ваша локална самоуправа може да се дичи чињеницом да је једна од ретких средина где популација убрзано расте, те да географски и економски прераста ниво Општине. Данас смо причали о веома важној теми, како за општинско руководство, тако и за заједницу која живи у овој сремској Општини. Сматрамо да би и те како корисно било, првенствено за грађане, а затим и за привредне субјекте, да она добије статус града. Ми ћемо се, као Министарство, у директној комуникацији са свим релевантним институцијама, побринути да до овог процеса, у законским оквирима и дође. Мислим да визија коју има и којој стреми локално руководство овде у Старој Пазови, заиста може да се реализује, а када то тога дође може да послужи као добар пример за друге средине“, изјавио је државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе, Иван Бошњак.

Као једна од најразвијенијих сремских општина, Општина Стара Пазова у више наврата је од стране државног и покрајинског врха истицана као пример како би се једна локална самоуправа требала развијати. Подршку напорима ка добијању статуса града, Општина Стара Пазова има и од Министарства државне управе и локалне самоуправе, чији је државни секретар Иван Бошњак, данас одржао радни састанак са председником Општине Стара Пазова, Ђорђем Радиновићем и његовим најближим сарадницима.

„Све што смо до сада радили, радили смо како би грађани наше Општине живели што боље. Управо да би грађани лакше и ефикасније решавали своје проблеме и потребе, ми смо се, као локално руководство, посветили стварању свих предуслова како би наша Општина добила статус града. Статусом града ми би, на пример, добили виши степен и виши ниво организације полиције, Дома здравља, добили би филијалу Пореске управе, Привредни суд итд. Добијање статуса града омогућиће још бржи и равномернији развој свих насеља у Општини, тада већ град Стара Пазова имала би више градских Општина. Статус града представљао би врхунац зацртаног плана општинског руководства, а обезбедио би од Републичке Владе и веће ингеренције што би опет значило још лакше решавање текућих проблема и отварање врата ка даљем привредном развоју“, рекао је, између осталог, први човек старопазовачке Општине.

Видео прилог РТВ Војводине:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије