• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-susret-predsednika-opstine-stara-pazova-sa-nje-ambasadorom-kraljevine-svedske-jan-lundinomЊегова екселенција, амбасадор Шведске у Србији Јан Лундин боравио је у посети општини Стара Пазова. Посета је уприличена на позив председника Општине Ђорђа Радиновића, превасходно у циљу разговора око даљег развоја међусобне сарадње, али и упознавања господина амбасадора са добрим релацијама локалне самоуправе и инвеститора-компанија које потичу из Шведске.

Такође, тема разговора са председником Општине Ђорђем Радиновићем са сарадницима, био је пројекат развоја централног блока 4, односно центра Старе Пазове, при чијој изради је Општина Стара Пазова имала подршку партнера из Шведске. Стара Пазова је једна од 16 локалних самоуправа, која је добила средства по међународном конкурсу за пружање техничке подршке при изради урбанистичких докумената. Председник Општине је најавио да ће у децембру бити усвојен План детаљне регулације, којим ће се дефинисати правила уређења и грађења, а као најважнији сегмент тога истакао је решење проблема паркирања у центру места.

“Изузетно ми је драго што је данас Општину Стара Пазова посетила делегација шведске амбасаде у Србији, предвођена Њ.Е. амбасадором Јаном Лундином. Разговарали смо о пројекту уређења центра Старе Пазове, који је помогла шведска Влада. Приводи се крају израда планске документације за поменути пројекат, а у децембру ће бити усвојен план Блока 4. По најсавременијим и најмодернијим методама, које се користе у Западној Европи, биће уређен и центар Старе Пазове. Посебно треба подвући да ће тим уређењем бити решено питање паркирања, које је један од горућих проблема у Старој Пазови. На састанку је било речи и о искуствима шведских компанија које послују на територији наше Општине и веома ми је драго да смо и са њихове стране добили похвале о условима у којима послују и да нису имали ни један приговор о нашој досадашњој сарадњи“, закључио је председник Радиновић.

Разменивши неке од кључних информација Њ.Е. амбасадор Јан Лундин је нагласио следеће: „Ми смо данас имали изузетно интересантан разговор са председником Општине Стара Пазова, господином Ђорђем Радиновићем и његовим сарадницима, о томе како можемо напредовати и наставити сарадњу између Шведске и Србије, односно Шведске и Старе Пазове. Једна од тема разговора била је уређење Блока 4 у центру Старе Пазове, где већ постоји сарадња на пројекту, коју желимо да проширимо. Састанку су присуствовали и представници шведских компанија, од којих сам чуо само речи хвале о овој сремској Општини. Веома је могуће да ће се у наредном периоду, овим компанијама придружити и друге успешне компаније из Шведске. Надам се да ћу при следећој посети Општини Стара Пазова имати прилике да обиђем Блок 4.“

Радном састанку у Кући фудбала у Старој Пазови присуствовали су и представници шведских компанија Волво и Сканија, који су се осврнули на пословања својих компанија, будуће планове, пословно окружење и предности, које су добили смештањем седишта компанија на територију старопазовачке Општине. На самом крају састанка закључено је и да треба радити и на интензивирању међусобне сарадње две земље и у области спорта. Након званичног дела догађаја амбасадор је, заједно са председником Општине, испратио утакмицу између омладинских репрезентација Шведске и Србије.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије