• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-opstina-stara-pazova-uspesno-resava-stambena-pitanja-izbeglih-i-prognanih-licaЧетрнаест породица избеглих лица, која су бежећи од ратних сукоба током 90-их година, за свој нови дом одабрала нека од насеља у општини Стара Пазова, ускоро ће имати решена стамбена питања, захваљујући реализацији „Потпројекта 2“ из Регионалног стамбеног програма.

У новембру прошле године у Новом Саду, председнику Општине Стара Пазова, Ђорђу Радиновићу, уручен је Уговор о реализацији три потпројекта Регионалног стамбеног програма Републике Србије. Захваљујући опредељеним средствима, избеглим и прогнаним лицима ће бити обезбеђена трајна и одржива стамбена решења.

У ту сврху, 14 представника породица избеглих и расељених лица потписало је данас Уговоре о додели бесповратне помоћи за куповину сеоске куће са окућницом са Општином Стара Пазова.

„Општина Стара Пазова, као и наша држава, отворила је своја врата за све оне људе који су у ратном вихору морали да оду са својих огњишта. Многи од њих су успели да реше своје стамбено питање, али, нажалост, они најсиромашнији, то нису успели без помоћи локалне самоуправе.Ово није једини пројекат наше општине који за циљ има решавање проблема ове категорије грађана. Ми ћемо и даље наставити да им помажемо, а овим породицама, које су данас потписале Уговоре, честитам и желим им да успешно наставе живот у Општини Стара Пазова.“, поручио је председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић, након потписивања уговора.

Општинско повереништво за избеглице и миграције је у законском року конкурисало са пројектом на Јавни позив који је расписала Јединица за управљање пројектима, и захваљујући благовременом аплицирању, успело да за ове потребе обезбеди потребна новчана средства. Вредност донаторских средстава у овом пројекту је 154.000 евра.

„Вредност сеоских кућа које ми додељујемо, потписом овог уговора, је 9500 евра. Након потписивања уговора сада следи доношење Одлуке о забрани отуђења откупљене сеоске куће у року од пет година и на основу тога потписивање главног Купопродајног уговора, након чега ће се кренути у процес преноса апсолутних права односно права власништва код надлежног Катастра. Када нам потписници уговора доставе писану потврду о покренутом процесу преноса права власништва са продавца на купца, тада ћемо ми у року од 12 радних дана исплатити вредност куће на текући рачун продавца.“ изјавио је општински повереник за избегла и расељена лица Светозар Кличковић.

Све пријављене сеоске куће претходно је обишла Комисија општине Стара Пазова и начинила Извештаје у којима је оценила условност и вредност некретнина.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије