• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-iz-ajmaksa-stize-jos-jedna-investicija-u-nove-banovce-poseta-delegacije-austrijskog-grada-leopolsdorf-opstini-stara-pazovaОпштина Стара Пазова, у циљу даљег развоја и напретка, настоји да ствара добре односе са свим локалним самоуправама, како са територије наше земље, тако и ван њених граница. Прошле године на Регионалном сајму привреде, управо у циљу изградње пријатељских односа и успостављања међународне сарадње на различитим пољима, потписала је Протокол о сарадњи са аустријским градом Леополдсдорфом.

Од тог момента, председник Општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић и градоначелник Леополдсдорфа, Фриц Бласник, у сталном су контакту и раде на јачању, пре свега, економске сарадње и на будућем повезивању две локалне самоуправе. Према предвиђеном програму сарадње за остварење обостраних конкретних резултата, уследило је неколико радних сусрета, а у прошли петак старопазовачка локална самоуправа била је домаћин звваничној градској делегацији Леополдсдорфа. Да би дочек делегације био што аутентичнији сусрет је организован у просторијама логистичког центра аустријске компаније „Ајмакс“ (EYEMAXX Real Estate AG) у индустријској зони у Новим Бановцима.

Поздрављајући све присутне, приликом сусрета са председником Општине Ђорђем Радиновићем, замеником председника Миланом Беаром, помоћницима председника и сарадницима, као и са власником поменуте компаније др Михаелом Милером, градоначелник Леополдсдорфа Фриц Бласник, изразио је велико задовољство што са Општином Стара Пазова има прилику да сарађује.

„Хвала Вам на оваквом дочеку. Велико нам је задовољство што имамо прилику да сарађујемо са вашом Општином. Захваљујем се господину Милеру што је за ширење своје компаније и улагање капитала, одабрао управо Општину Стара Пазова. Овде сам са делегацијом, коју чине представници наше локалне самоуправе и институција, са циљем да нашем партнерству дамо један позитиван садржај. Нама је драго да ћемо у наредна три дана моћи боље да се упознамо са вама. Убеђени смо да ће наша посета још више побољшати сарадњу вашег и нашег града“, подвукао је градоначелник Бласник током свог обраћања.

Потом се гостима обратио и председник Ђорђе Радиновић, који је између осталог нагласио да се, захваљујући овој компанији светског реномеа, која својим услугама увелико осваја тржишта Европе, у општини Стара Пазова данас налази објекат по најмодернијим светским стандардима.

„Вечерас сам срећан из два разлога. Прво, што су нам у посету стигли наши пријатељи, господин Милер и компанија Ајмакс су доказ да су аустријски привредници присутни на овим просторима. Други, практично и најважнији разлог за радост, је да ће ова компанија кроз нову инвестицију запослити велики број наших грађана. Компанија Ајмакс је присутна у Србији од 2007. године, дуго је чекала на могућност да овде започне своје пословање, али након бројних нелагодности, у сарадњи са новом управом успела је да изгради свој логистички центар на територији општине Стара Пазова. Ово овде данас је доказ наше опредељености да постанемо и останемио број један у Србији по развијености привреде. 2012. године, када смо преузели одговорност за ову општину, на нашој територији је било запослено око 9.400 радника, сада је тај број далеко већи, преко 17.800, а то су значајни резултати. Трудићемо се да будемо добри домаћини и да покажемо гостопримство какво наша општина увек показује својим пријатељима и сарадницима“, нагласио је председник Радиновић.

Оснивач и власник реномиране аустријске компаније „Ајмакс“ која је у нашој Општини кроз инвестицију уложила око 9 милиона еура, Михаел Милер, искористио је прилику и најавио наставак улагања у проширење капацитета, односно у изградњу још једног логистичког центра, а самим тим и нова запошљавања.

„Захваљујући господину Ђорђу Радиновићу и његовим сарадницима, ми смо успели да реализујемо своју инвестицију, да саградимо логистички центар и тиме своје пословање проширимо на Србију. На томе нећемо стати. План је да на овом месту, у Старој Пазови, створимо велики пословни центар за целу Србију. Иако је седиште моје компаније у Леополдсдорфу, иако имамо објекте у многим градовима света, морам да признам да ми је од свих објеката, овај у Пазови најближи срцу. Изградњом новог логистичког центра допринећемо просперитету Општине Стара Пазова.“, истакао је оснивач и власник компаније Ајмакс Михаел Милер.

Поред градоначелника, господина Фрица Бласника, из поменутог града, у Стару Пазову су допутовали и чланови Градског већа, представници Културног центра, Ватрогасне бригаде и спортских клубова, а кроз планиране програме, гости из Аустрије, током посете, обишли су поједина насеља како би се упознали са привредним и туристичким потенцијалима Општине Стара Пазова. Посебан печат посети дало је заједничко сађење дрвета пријатељства у порти храма у Белегишу, које симболизује раст и јачање пријатељских веза два града.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије