• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-pokrajinski-sekretar-ognjen-bjelic-u-radnoj-poseti-opstini-stara-pazovaПокрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, прошлог петка посетио је Општину Стара Пазова, где је са председником Општине Ђорђем Радиновићем одржао радни састанак.

Тема састанка, коме су у оквиру тима Општине, присуствовали и заменик председника Општине, Милан Беара, помоћници председника Марина Савић и Владимир Јовановић и начелник Општинске управе, Бојан Коврлија, била је посвећена економском развоју наше Општине и корацима у будућој сарадњи Секретаријата и локалне самоуправе.

Посебан акценат је, у разговору током овог сусрета, стављен на све релевантне пројекте, који су реализовани у протеклом периоду, али и на оне, који су у плану да се реализују, а од велике су важности, како за грађане општине Стара Пазова, тако и за њен бржи привредни развој.

„Ово је заиста добар почетак нове сарадње, који ће представљати снажан ослонац за даљи развој. Намера Покрајинског секретаријата да пружи сву неопходну помоћ локалним самоуправама у припремама документације, како би се упростила и убрзала реализација пројеката је најадекватнији могући вид подршке. Ми већ имамо одређен број пројеката припремљених за даљу реализацију као што су „Студија изводљивости управљања отпадним водама“, „Изградња канализационе мреже“, пројекти у здравству, просвети и другим сферама живота. Желим да подвучем, да се на овај начин, односно путем директне комуникације Покрајинске владе са општинама, ствара јасна слика које су обавезе локалних самоуправа, а које Покрајинске владе у реализацији пројеката“, закључио је, након састанка, први човек старопазовачке Општине.

„У комуникацији са председником Општине Стара Пазова и његовим тимом смо дефинисали приоритетне пројекте за наредни период. У наредних годину дана предвидели смо да се, општинама на територији АП Војводине, реализује по десет пројеката из области економског развоја, заштите животне средине, из области социјале, здравства и образовања. Покрајински секретаријат, чија је надлежност регионални развој, међурегионална сарадња и локална самоуправа, ће активно радити и настојати да помаже локалним самоуправама да што брже и лакше дођу до реализације релевантних пројеката, а учествоваћемо и у суфинансирању“, истакао је Покрајински секретар Огњен Бјелић.

Господин Бјелић је похвалио Општину Стара Пазова на професионалности и ефикасности припреме потребне пројектне документације и изразио наду даље веома добре сарадње са овом сремском Општином.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије