• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-odrzan-festival-sunke-i-vina-gastro-sremПретходног викенда, у склопу 10. Регионалног сајма привреде на Комплексу градских базена, бројни посетиоци уживали су у сремачким специјалитетима и гастрономији овог дела Србије на манифестацији „Гастро Срем“. Преко 120 излагача, на богато опремљеним штандовима, представили су своје домаће производе спајајући традиционално и савремено доба.

Отварање прве манифестације оваквог типа, коју су организовали Туристичка организација општине Стара Пазова и Центар за културу, својим присуством увеличали су Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада, Дамир Зобеница, потпредседник Скупштине Аутономне покрајине Војводине и Ђорђе Радиновић, председник општине Стара Пазова са сарадницима.

Фестивал шунке и вина „Гастро Срем“ је у два дана дегустацијама, радионицама, едукацијама и промоцијама, уз бесплатан улаз, посетиоцима дочарао обичаје и културно наслеђе овог дела Срема, углавном кроз гастрономију. Учесницима манифестације захвалила се Драгана Зорић Станојковић, директорка Туристичке организације општине Стара Пазова, а међу излагачима су била пољопривредна газдинства, произвођачи месних и млечних производа, Удружења жена из Срема, винарије, уметничке радионице, произвођачи меда и ракије, бомбонџије и Туристичке организације бројних градова из Србије.

Допринос манифестацији својим учешћем дали су и бројни уметници из различитих области културе из целога Срема, који су на њима својствен начин, кроз богат културно - уметнички програм дочарали сликом, песмом и речју богатство винског и житног Срема. У вечерњим часовима у суботу посетиоци „Гастро Срема“ су уживали у концерту групе „Гарави сокак“, док је у недељу публика имала прилике да испрати солистички концерт естрадне уметнице Анђелке Говедаровић.

Уз очекивање да су посетиоцима што верније пренели аутентичан дух и атмосферу Срема кроз културне и туристичке вредности, организатори се надају да ће ова манифестација постати традиција сваког наредног Сајма привреде.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије