• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-vauceri-za-kupovinu-skolskog-pribora-osnovcima-romske-pripadnosti--i-ucenicima-iz-socijalno-ugrozenih-porodicaМесец септембар, поред тога што доноси и прве знаке јесени, заузима посебно место како међу ученицима и наставаницима, тако и међу родитељима децe школског узраста. Оно што је свакако најважније је да је лето и распуст прошао са свим својим догодовштинама, а да су ђаци са својим наставницима спремни за савладавање нових знања и почетак нове школске године.

У општини Стара Пазова, на старту ове школске године, 205 ученика Ромске националности и 20-оро деце из социјално угрожених породица добиће новчане ваучере, као гест подршке у циљу опремања ђака са неопходним школским прибором.

У ОШ „Милан Хаџић“ у Војки данас је, овим поводом, организован сусрет представника локалне самоуправе и Екуменске хуманитарне организације са децом из поменуте категорије. Милан Беара, заменик председника општине Стара Пазова и Станка Јанковић из Екуменске организације из Новог Сада дружили су се са децом у Војки и поделили новчане ваучере за укупно 35 ученика од I до VIII разреда. Уз ваучере локална самоуправа обезбедила је и прикладне сетове школског прибора сходно разреду и узрасту деце. Обраћајући се присутним ученицима Милан Беара је пожелео сретно школовање уз жељу да им прибор, који им је обезбеђен буде олакшица у учењу.

„Срећемо се на самом почетку и овог септембра како би вам пожелели пуно успеха у наредној школској години. Наш задатак је да се трудимо и да са великом одговорношћу водимо рачуна о свим својим грађанима, посебно о младима, јер њих будућност тек чека. А вас наше основце молимо да се трудите у стицању нових знања и да пажљиво слушате своје учитеље и наставнике. Као локална самоуправа настојимо да сваке године ђацима првацима обезбедимо потребан прибор за школске активности, а ево од ове године састајаћемо се овако и са вама сваког септембра. Поред подршке својих родитеља и наставника имате и нас као подршку, желимо вам све најлепше.“ нагласио је у свом обраћању заменик председника Општине Стара Пазова, Милан Беара.

Наредних дана и сви други ученици из ових категорија који похађају неку од основних школа старопазовачке Општине такође ће добити ваучере и прибор који ће им добро доћи како би несметано обављали школске активности.

Подели ваучера присуствовали су и Жељко Шолаја начелник Одељења за друштвене делатности, Љубан Скопљак председник МЗ Војка и Наташа Мићић директорка војачке школе.

Средства за набавку ваучера обезбеђена су у оквиру пројекта „Побољшање услова живота Рома и Ромкиња и других маргинализованих група, превенција илегалних миграција и подстицање реинтеграције повратника у Србију", који од потписивања Уговора о сарадњи 8. априла 2016. године, заједничким снагама финансирају и спроводе, Општина Стара Пазова и Екуменска хуманитарна организација (ЕХО) Нови Сад.

Општина Стара Пазова је препознала могућност да путем овог пројекта побољша услове живота својих грађана ромске припадности и уложила 5 милиона динара, док је Екуменска организација Нови Сад обезбедила нешто више од 6 милиона динара.

Примарни циљ пројекта, чија је реализација у току, су радови на изградњи купатила као и поправци оштећених делова кућа за 26 најугроженијих породица ромске популације на територији Старе Пазове и Војке.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије