• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-poseta-delegacije-instituta-za-sport-i-mlade-portugalijeСредином овог месеца, у време трајања Регионалног сајма привреде у Старој Пазови, нашу Општину и општинску Канцеларију за младе посетила је делегација Института за спорт и младе из Португалске Републике, која иначе негује веома квалитетну сарадњу са ресорним министарством за спорт и омладину Владе Републике Србије. Као пример ефикаснијих канцеларија, које раде и делују у тесној вези и координацији са својим Министарством, и имајући у виду конкретне резултате у последњих неколико година, четворочлана делегација ове институције уверила се у рад и програме управо старопазовачке Канцеларије за младе.

Пријем четворочлане делегације португалског Института за спорт и омладину, коју су чинили: Карлос Переира, члан Извршног одбора, Жорж Карваљо, директор Одељења за спорт, Жорж Орландо Киерос, директор Одељења за комуникацију и међународну сарадњу и Едуард Маркеш, директор „Регионалног центра за младе Лисабон“, у просторијама Општине Стара Пазова дочекали су председник Скупштине општине Стара Пазова Радоје Благојевић, Велибор Катић, начелник за спорт и омладину, Драгана Стевић, координаторка Женске одборничке мреже и Надежда Хадрик, координаторка Канцеларије за младе општине Стара Пазова.

„Општини Стара Пазова је припала велика част да буде ваш домаћин, да вам представи како се овде бринемо о младима и развоју спорта, и свим значајним сегментима, који значајно утичу на квалитет живота наших грађана. Пре свега, желим да вам пренесем и срдачне поздраве добродошлице председника наше Општине господина Ђорђа Радиновића, и укупне локалне самоуправе и да вам пожелим пријатан боравак овде у Старој Пазови. Надамо се могућностима да заједнички остваримо, размену знања и искустава, сагледамо простор за потенцијалне пројекте, који би могли донети обостране бенефите у оквиру поменутих области“, поручио је Радоје Благојевић у својој поздравној речи члановима делегације.

Током овог пријема, уважени гости су имали прилике да сазнају више о потенцијалима ове сремске Општине, општим подацима и карактеристика живота на овим просторима, као и неким актуелним пројектима, који су у плану реализације за наредни период. Имајући у виду интересовања и главни повод посете, разговор је нарочито био посвећен младима, њиховим потребама карактеристичним за одређене узрасте, као и шта се, из угла локалне самоуправе, предузима у циљу унапређења могућности који им се пружају.

Пошто је спорт важан сегмент који се дотиче младих, као значајан фактор у њиховом одрастању и животном опредељењу, и због популарности овог спорта код нас, овом приликом домаћини су за госте организовали посету Националној кући фудбала – Спортском центру Фудбалског савеза Србије, као и обилазак, сада модернизованих и уређених, фудбалских терена у које је у протеклих неколико година локална самоуправа уложила значајна средства.

У току своје тродневне посете, португалска делегација, имала је прилику да се сусретне и размени искуства, са представницима министарства, државним секретарима за спорт и омладину, Предрагом Перуничићем и Ненадом Боровчанином, док су им помоћници министра са сарадницима детаљно представили реализоване активности и планове за наредни период, уједно размењујући идеје за интензивирање сарадње у будућности.

Коначни циљ ове посете било је и јачање билатералне сарадње у области младих и спорта између Републике Србије и Републике Португалије. У складу са тим, у оквиру посете уприличени су и сусрети са представницима Кровне организације младих Србије, Националне асоцијације практичара/ки омладинског рада и Националне асоцијације канцеларија за младе. Делегација је обишла и Институт за спорт и медицину спорта у Београду, где су се издефинисали начини обезбеђивања знања и искустава у области спортске медицине.

Успешност посете, резултирала је прављењем билатералног Акционог плана у областима омладине и спорта, између Србије и Португала, која се базира на потписаном Протоколу о сарадњи из 2012. године, између Министарства омладине и спорта Републике Србије и Државног секретаријата за спорт и младе Португала.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије