• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-klupe-staropazovackih-osnovnih-skola-u-novoj-skolskoj-godini-dobile-655-djaka-prvakaСвих 655 ђака првака, који су овог 1. септембра у школама са територије старопазовачке Општине, по први пут, отворили своје школске букваре, данас су од Општине Стара Пазова, иницијативом њеног председника Ђорђа Радиновића, добили поклон - школске приборе. Пожелевши ђацима првацима успешан почетак у будућем школовању и брзо и лако прилагођавање на нове обавезе, приборе је неформалном сусрету, како и приличи, уз мало шале и разговора са ученицима, уручио Ђорђе Радиновић, председник Општине. Поменутом дружењу са ђацима присуствовала је и Милева Љубинковић, општинска просветна инспекторка и неколико представника Општинске управе, Одељења за друштвене делатности, културу и информисање.

Такође, за све основце ромске националности ове године је, у оквиру обележавања Светског дана Рома, упланирано да, управо на почетку школске године, буду обезбеђени школски прибори за ове ученике, укупно 214 комплета. Ђорђе Радиновић, је искористио сусрет са ђацима првацима да, подели један део школских прибора ученицима ромске националне заједнице, са поруком да је општинско руководство нарочито усмерено на интеграцију ромске деце у школски систем и друштво у целини и да је тај циљ веома важан.

„Сигуран сам да су вам ови први дани у школи мало необични, и да је полазак у школу за вас једна велика промена. Ми смо ту за вас да вас охрабримо, да укажемо колико је важна школа за вашу будућност. Свакако, поред доста нових знања која вас очекују, овде у школи ће сигурно бити места и за игру и дружење. Желим вам да будете срећни, здрави, да лепо учите и да својим радом и марљивошћу обрадујете своје наставнике, родитеље и све нас који бринемо о вама. Надам се да ће вам овај симболичан поклон, који смо као локална самоуправа обезбедили за вас, на самом почетку, помоћи да се боље и лакше уклопите у окружење где ћете стицати нова знања, која ће вам бити велики ослонац у будућем животу, вашем одрастању и сазревању“, поручио је председник Општине Ђорђе Радиновић приликом посете првацима у ОШ „Слободан Савковић“ у Старим Бановцима.

Овог септембра, представници локалне самоуправе, поред школе у Старим Бановцима посетили су и ОШ „Растко Немањић Св. Сава“ у Новој Пазови, ОШ „Никола Тесла“ у Новим Бановцима.

Истовремено током трајања најављеног обиласка, директори и наставници у осталим школама са територије Општине су такође поделили приборе, тако да су за своје прве задатке прваци већ данас могли користити нове пернице, оловке, бојице, гумице итд.

Нескривено усхићење деце, ехо њихових гласова у школским ходницима и топла атмосфера, којом одишу школе у овим првим септембарским данима је још једном подсетило све њене посетиоце и на њихове првачке дане, који несумњиво остају заувек у људском сећању.

Сви су се журно вратили својим обавезама, али са једним снажним утиском, да су данас пред собом гледали будућност и нови млади потенцијал наше Општине, децу којој од срца желимо лепшу, бољу и светлију будућност.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије