• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

naslovna-opstina-stara-pazova-inicirala-jos-jednu-saradnju-van-granica-srbijeЗахваљујући све напреднијој привреди и повезивању у циљу преузимања и примене знања и добре праксе из развијених европских земаља, као и сарадњи са свим релевантним државним и стручним институцијама, Општина Стара Пазова се сврстала у групу најразвијених општина у нашој земљи. У последње три године, као важан сегмент даљег развоја и отварања нових могућности, руководство старопазовачке локалне самоуправе иницирало је низ међуопштинских сарадњи и ван граница матичне државе.

Ослањајући се на постојеће пријатељске односе Републике Србије и Републике Македоније, који представљају значајан предуслов за изградњу снажније и конкретније сарадње, средином месеца августа ове године, након неколико међусобних пријатељских сусрета, делегација Општине Стара Пазова на челу са председником Ђорђем Радиновићем боравила је у званичној посети Општини Струмица, Република Македонија.

Препознајући значај повезивања и размене знања, а у циљу да се у што краћем периоду иницира и дефинише сарадња две општине, ова посета крунисана је потписивањем Меморандума о разумевању и сарадњи, што је први корак ка будућим заједничким пројектима. Меморандум су потписали градоначелник Струмице Зоран Заев и председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић, чиме је обележен почетак партнерског односа поменутих локалних самоуправа у области образовања, науке, културе, привреде, спорта и других области, које ће се одредити као заједнички интерес или потреба.

Потписивању Меморандума, у кабинету градоначелника Заева, присуствовали су и Кирил Парталов, секретар општине, као и Никола Годев, руководилац сектора за локално-економски развој, а поред председника Радиновића, у име старопазовачке локалне самоуправе био је присутан и Недељко Ковачевић, директор Дирекције за изградњу.

Након указане добродошлице, градоначелник Заев је, у улози домаћина, представио актуелна кретања и пројекте у Општини Струмица, да би потом председник Ђорђе Радиновић захвалио на пријему и истакао да ће Општина Стара Пазова овим Меморандумом добити за партнера једну од најнапреднијих општина у Републици Македонији.

Према речима градоначелника Заева потписивање Меморандума отвара нову могућност за грађане Струмице и Старе Пазове.

„Сарадња са општином, која се сматра једном од најразвијенијих у Србији, омогућиће општини Струмица да научи много тога, поготово у смислу привлачења страних инвестиција, али и у свим областима у којима се отварају нове могућности за сарадњу, као што су: спорт, култура, образовање, пољопривреда и привреда. Данас је код нас председник ове општине и његови сарадници, а поред пријема у циљу успостављања сарадње, заједнички ћемо пропратити други део вечери – манифестацију "Strumica Open Fest". Надамо се да ће након овог веома продуктивног састанка, и друштвене институције и приватни сектор успоставити сарадњу, посебно у области трговине. Верујемо у нове перспективе за грађане обе општине“, рекао је градоначелник Заев.

„Баш као мој пријатељ господин Заев и ја сам задовољан и срећан што сам у Струмици, јер као два братска и пријатељска народа треба да сарађујемо. Иако смо на почетку и међу првим градовима и општинама, из наше две републике, који се одлучује на овакав корак, наглашавам да је ово веома важно за обе локалне самоуправе и наше грађане. Очекујемо да ће предузетници из обе општине пронаћи заједничко интересовање за сарадњу. Ми ћемо радити у том правцу, промовисањем сарадње у области спорта и културе, што је такође веома важно за наша два братска народа. Право је задовољство бити овде данас, у овој пријатељској и домаћинској атмосфери, а нарочито смо очарани лепотом града. Радујемо се скорој узвратној посети, када ћемо имати прилике да детаљније представимо Општину Стара Пазова и њена досадашња достигнућа“, нагласио је у свом обраћању, након потписивања Меморандума, председник Ђорђе Радиновић.

Општина Струмица, са главним градом Струмица се налази у југоисточном делу Републике Македнија. По свом привредном и културном значају представља најзначајнији центар у Македонији. Спада међу 10 највећих градова Македоније са око 35 хиљада становника и још 20 хиљада у насељима струмичке општине.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије