• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Обавештење о завршетку имплементације пројекта Ефикасно управљање имовином у општинама Стара Пазова и ИнђијаОпштина Стара Пазова у партнерству са Општином Инђија, Дирекцијом за изградњу општине Стара Пазова и Дирекцијом за изградњу општине Инђија улази у завршницу имплементације пројекта који се финансира из Програма ИПА ЕXЦХАНГЕ 4 који спроводи Стална конфереција градова и општина.

Сарадња са компанијама за развој система управљања имовином и развој основног ГИС-а који ће бити повезан комуникационим лејерима са системом за управљање имовином чиме ће информације о расположивости јавне имовине постати доступне инвеститорима и заинтересованим странама је у завршној фази. Системи су представљени општинском руководству на интерактивној презентацији одржаној 11. децембра 2014. Након пуштања оба система у рад, крајем децембра 2014, подаци о јавној имовини општина ће бити унети у базу података поменутих система чиме ће се омогућити ефикасније управљање јавном имовином а подаци ће бити доступнији како општинској управи и запосленима тако и заинтересованим странама у смислу брзине и доласка до потребних информација о локацијама, намени, цени и сл. јавне имовине.

У последњем месецу имплементације главне активности пројекта ће бити усмерене на подизање капацитета службеника општине и ЈКП за кориишћење система за управљање имовином и ГИС-а који ће бити повезан комуникационим лејерима са системом за управљање имовином чиме ће информације о расположивости јавне имовине постати доступне инвеститорима и заинтересованим странама.

У понедељак, 29. децембра ће бити одржана обука за коришћење ГИС-а за 12 службеника из Општине Стара Пазова и ЈКП са територије општине Стара Пазова. Циљ обуке је превасходно упознавање са "МапГуиде", опис функционалности, менији, легенда, једноставни и сложени упити, претраге по парцели и по адреси, таскови, активација подлога (сателит, орто-фото). Тренинг ће одржати Синиша Стојаковић, стручњак за ГИС, који поседује значајно искуство у имплементацији и примени ГИСа. Поред ове едукације запослени у општинској управи општине Стара Пазова и Инђија ће 15. јануара 2015. имати прилику да се едукују и за коришћење система управљања и научиће како да га користе у свом свакодневном раду.

Овом приликом најављујемо завршну конференцију пројекта која ће означити и завршетак имплементације пројекта. Конференција ће бити уприличена крајем јануара 2015. и приказаће резултате и остварене циљеве пројекта као и могућности за локални економски развој кроз остварене циљеве пројекта.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије