• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Међуопштинска сарадња, пријеми и пријатељске посетеЈедан од важних сегмената у раду локалне самоуправе су пријеми делегација и стратешки планиране билатералне активности. У том смислу Општина Стара Пазова спада у групу самоуправа које континуирано негују односе са пријатељским општинама, дипломатским представништвима, активним удружењима и организацијама цивилног друштва у земљи и региону. Месец септембар обележило је више активности у оквиру поменутог домена, а у циљу јачања постојеће и отварања нових поља за сарадње које су у интересу даљег развоја и будућности старопазовачке Општине.

Делегација Општине Стара Пазова у чијем саставу су били председник СО Радоје Благојевић, Бранислава Мали, помоћник председника Општине и Љубан Скопљак, председник савета МЗ Војка, били су гости „Сајма шљива“, једног од најзначајнијих годишњих привредних догађаја у Општини Осечина, који се одржава сваке јесени и из године у годину окупља све више заинтересованих произвођача, домаћих и страних купаца из бројних европских земаља. Наша Општина је у сарадњи са Туристичком организацијом Стара Пазова учествовала и као излагач, како би бројним посетиоцима представила своје туристичке и привредне потенцијале.

На нивоу државе, наша Општина спада међу општине са највећим бројем грађана Словачке националности у односу на укупни број становника. У четвртак, 4. септембра гости амбасаде Републике Словачке поводом дана државности ове земље били су представници наше Општине. Ово је још један сусрет званичника, који симболише наставак свих до сада успостављених пријатељстава, али и могућност за стварање нових контаката и постављање темеља за нове прекограничне сарадње и пројекте.

Само једна од посета бројним градовима и насељима, које су са Пазовчанима повезани пријатељским контактима, али услед историјских околности и коренима и заједничким пореклом, организована је такође у протеклом периоду. На позив Удружења „Подгрмеч“ из насеља Лушци Паланка у Федерацији БиХ, званичници општине Стара Пазова, Житиште и Врбас били су гости на манифестацији, која има за циљ да подстакне обнову и развој овог места и да успостави нове и оснажи раније покренуте сарадње са пријатељским локалним самоуправама у Србији и земљацима у дијаспори. Посетом је иницирана сарадња на више различитих поља, међу којима су и будући сусрети на Регионалном сајму привреде, који ће се одржати у Новој Пазови 9. и 10. октобра ове године.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије