• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Плакета за изузетни допринос у инклузији РомаДа рад и залагање у континуитету неоспорно дају резултате доказ је и Плакета Ромског националног савета, коју је Општина Стара Пазова недавно добила за допринос инклузији Рома. Све активности у поменутом циљу на територији Општине Стара Пазова поверене су општинској Канцеларији за инклузију Рома, а за неколико година рада евидетнирана су значајна побољшања квалитета живота Рома и то је процес који и даље траје.

Критеријуми за добијање Плакете, коју је поред старопазовачке Општине добило само шест општина на националном нивоу, су засновани на пресеку стања на терену, побољшању у области обазовања, запошљавања, здравства, становања и културе за Ромску популацију, посебно у оквиру сарадње са ромским Oрганизацијама цивилног друштва (НВО).

Захваљујући досадашњим резултатима, наша Општина је и овим признањем потврђена и препозната као локална самоуправа у којој се бележи тенденција пораста броја ромских ученика у средњим школама, као средина у којој се подстиче образовање на различите начине кроз мере подршке, попут једнократних помоћи, бесплатног школског прибора и таблет рачунара најбољим ученицима итд. Важно место заузимају и финансијска издвајања Општине намењена за неговање т радиције и културе код Рома, као и средства за активности ромских НВО.

Осим Канцеларије за инклузију Рома, у Општини Стара Пазова постоје педагошки асистенти, здравствени медијатор, а један од резултата је и актуелни стратешки документ - Локални акциони план.

И у наредном периоду Општина Стара Пазова ће настојати да, кроз рад Канцеларије за инклузију Рома, омогући још боље и обухватније укључивање Рома свих узраста у активности које, без разлике, припадају сваком члану једног модерног и цивилизованог друштва.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије