• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Председник Општине на отварању Фестивала српске културе у ПулиУ четвртак, 24. априла у Републици Хрватској, у граду Пули, свечано је отворен Српски културни центар, а свечаност је одржана у оквиру вишедневне манифестације „Фестивал српске културе у Истри“. Отварању су присуствовали председник Хрватске Иво Јосиповић, затим челни људи града Пуле и Истарске жупаније , представници српске мањине Истре, а међу званицама из Републике Србије били су: Јасмина Митровић Марић, висока представница председника Републике Србије, Растко Јанковић представник Канцеларије за дијаспору Владе Србије, Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова, књижевник Миодраг Мића Јакшић и многи други цењени гости.

"Културни центар је сам по себи место где се размењују идеје и креативност, добре поруке и добре вибрације. С тога сам сигуран да ће и „Српски културни центар“ у Пули бити место где ће добре вибрације и пријатељства, заједнички живот те мир и сарадња наћи своје место", пренео је уз речи добродошлице у свом обраћању присутнима Иво Јосиповић, председник Републике Хрватске.

Све госте у име председника Републике Србије поздравила је Јасмина Митровић Марић, која је подсетила на значај културе и њен успешан опстанак без обзира на историјске околности или географске одреднице, а затим нагласила да верује да будућност овог центра стоји управо у међусобном разумевању и суживоту грађана.

Присутнима се обратио и Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова који је већ другу годину заредом гост ове манифестације. „Данашње друштво тражи отворене, искрене и надасве предузимљиве људе, који су често спремни да за заједнички интерес раде и више од очекиваног. Одговорност је сада на нама, зато се од нас, као и од многих наших претходника, очекује да остваримо неизбрисиве резултате у стварању сигурне и боље будућности. Наша Општина пружа пријатељску руку сарадње ка Пули. Била би нам част да остваримо и спојимо прво ова два центра, Стару Пазову и Пулу, а затим и Истру и Срем. Оно што нам преостаје је да узмемо ствар у своје руке и одлучно кренемо ка остварењу овог важног циља“, поручио је Радиновић.

Отварањем Српског културног центра у Пули, отпочео је традиционални „Фестивал српске културе” у Истри. Бројне манифестације одржане су, поред Пуле, и у другим истарским градовима: Ровињ, Фажана и Перој. На програму фестивала у Ровињу одржана је представа „На чају с Црњанским”, а у Истарском народном позоришту у Пули изведена јр монодрама „Милош Црњански у Темишвару”. Млади Пуљани су имали прилику да присуствују концерту београдског бенда „Вила Филозофина” у просторијама „Рок кафеа”. У Пероју је протеклог викенда одржано и богослужење – Св. Литургија у парохијском дому Српске Православне Цркве, док је у Фажани одржана ревија савременог српског филма.

Фотографије:

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије