• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Данас је у Старој Пазови, свечано отворена нова фабрика компаније Стрејт Нова д.о.о. (Streit Nova d.o.o) чланице француске Стрејт Групе (Streit Group). Производне погоне ове компаније свечано је отворио Александар Вучић, први потпредседник Владе Републике Србије, Роланд Стреит, директор компаније Стрејт Групе и Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова.

Захваљујући одличном пословању и доброј сарадњи са локалном самоуправом компанија ће у оквиру проширења пословања обезбедити нових 150 радних места у наредном периоду.

„Наш најважнији задатак је решавање проблема у економији и уколико у томе буде постојала иста посвећеност као у борби против корупције и криминала и у економији ће бити постигнути неупоредиво бољи резултати. Свака успешна компанија која дође у нашу земљу и направи добар резултат истовремено запошљава људе, али и доводи друге инвеститоре. Данас је Стара Пазова једна од пет најбољих општина у Србији по нивоу запослености, односно по најнижем нивоу незапослености", истакао је, у свом обраћању приликом обиласка фабрике, први потпредседник Владе Александар Вучић.

strejt-nova2Извршни директор фабрике Рене Барколоне је изразио велико задовољсатво инвестицијом у Старој Пазови и наду да ће унапредити и проширити пословање у Србији, похваливши истовремено знање, труд, посвећеност и обученост наших радника.

О посвећености наше локалне самоуправе да створи повољан амбијент инвеститорима говори и податак да су сви потребни папири и дозволе за ову фабрику обезбеђене за три месеца, што би, нагласио је Ђорђе Радиновић, председник Општине Стара Пазова у Немачкој трајало и до годину дана.

Да подсетимо, компанија Стрејт Нова је започела своје пословање доласком у старопазовачку Општину још 2004. године када је реализована brownfield инвестиција и основана фабрика у Новој Пазови. Све до 2013. године фабрика се успешно бавила производњом и извозом компоненти за аутомобиле произвођaча Renault, Peugeot, Citroen, Honeywell итд. Нови погони фабрике простиру се на око 6.000 квадратних метара, а још 2000 квадрата намењено је административним службама.

Фотографије:

Национални дневник РТС 1

Дневник ТВ Б92

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије