• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Још приправника са територије Општине Стара Пазова – програми НЗС и Општине Стара ПазоваПредставници Националне службе за запошљавање, Општине Стара Пазова и локалног Савета за запошљавање Стара Пазова уручили су у згради Општинске управе уговоре учесницима - грађанима, јавним предузећима и привредницима, на основу спроведених мера активне политике запошљавања за 2013. годину.

Уговори о приправничком ангажовању су потписани на основу утврђених пропозиција у оквиру:

  • а) Програма стручна пракса и
  • б) Програма самозапошљавања

Састанку су поред учесника програма присуствовали Радмила Јадрански, директорка Националне службе за запошљавање - филијала Сремска Митровица, Горан Савић, помоћник председника Општине за економски развој и стратешки маркетинг и Миленко Вучиновић, председник локалног Савета за запошљавање Стара Пазова.

У оквиру програма - стручна пракса одабрано је осам лица за шест послодаваца: Ласта Срем, ЈКП „Водовод“ Стара Пазова, Удружење привредника Стара Пазова, Дом здравља „Јован Јовановић Змај“ Стара Пазова и Агенција Ариес. За програм – самозапошљавање одабрано је пет лица са територије општине Стара Пазова.

Могућности које су добили учесници програма резулат су сарадње Националне службе за запошљавање и Општине Стара Пазова. Међу бенефитима за програм стручне праксе потребно је посебно нагласити: могућност продужетка ангажовања кроз уговор о раду по истеку стручне праксе, радно искуство које је један од кључних услова послодаваца за младе који конкуришу за запослење, могућност полагања стручног испита итд. Када је у питању програм стручне праксе, учесници ће добити могућност спровођења своје предузетничке идеје уз додатну подршку кроз средства, која је обезбедила Општина Стара Пазова у износу од 160.000,00 динара по самозапосленом. Поред техничке подршке Националне службе за запошљавање, за реализацију програма значајна је и улога локалног Савета за запошљавање Стара Пазова, који је одговоран за израду локално-акционог плана за сваку годину и спроводи га са Одељењем за привреду Општине Стара Пазова.

Један од кључних бенефита оба програма је и повезивање привреде и тржишта рада, а према пропозицијама планирано трајање програма је до шест месеци за средњу стручну спрему, девет месеци за вишу стручну спрему.

Општина Стара Пазова и надлежно општинско Одељење за привреду спремно дочекују 2014. годину у којој ће наставити спровођење релевантних активности, паралелно са свим мерама активне политике запошљавања на територији коју покрива.

Погледајте галерију фотографија

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије