• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

23. октобар – Дан ослобођења општине Стара ПазоваПолагањем венаца и цвећа на више спомен обележја у општини Стара Пазова јуче је обележен 23. октобар - Дан ослобођења од фашизма у Другом светском рату. Обележавање ове 69. годишњице почело је скупом испред зграде Општине, да би потом уследио получасовни сусрет учесника НОБ-а и њихових потомака са представницима Општинске управе, замеником председника Општине Гораном Врањешом и председником СО Радојем Благојевићем.

Након подсећања на учеснике борбе против фашизма, жртве фашистичког терора и јунака, који су спремно положили свој живот на олтар отаџбине, званичници Општине, грађани и поштоваоци су кренули ка спомен обележју у центру града. На овом недавно обновљеном споменику, у знак захвалности и поштовања, након минута ћутања, своје венце су положили Општина Стара Пазова, Општински одбори СУБНОР-а Старе Пазове, Руме и Инђије, Нова комунистичка партија Југославије, као и представници Социјалистичке омладине.

Пригодним говором присутнима се обратио Милан Пјевац, председник ОО СУБНОР Стара Пазова, да би се након тога сви упутили до споменика народном хероју Јанку Чмелику у градском парку где су такође положени венци. Обележавању овог празника посебно су допринели ученици ОШ „Херој Јанко Чмелик“ који су на свој начин, кроз тематске песме и рецитације, показали да вечно сећање на несебичну жртву за слободу свих заувек остаје на генерацијама потомака.

Истовремено венци су положени на спомен обележјима у Белегишу, и обележју код ОШ „Бошко Палковљевић Пинки“ у Старој Пазови.

Погледајте галерију фотографија

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије