• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Едукативне трибине КЗИР општине Стара Пазова за родитеље ромске националностиДа су активности Канцеларије за инклузију Рома (КЗИР) општине Стара Пазова посвећене и раду са најмлађима потврђује неколико недавно одржаних трибина намењених управо родитељима. Поред својих текућих активности Канцеларија је, током протекла два месеца, у договору са Социјалном службом ПУ „Радост“ Нови Бановци, организовала поменуте едукативне скупове у насељима Стари Бановци и Белегиш.

Трибине су одржане у просторијама предшколске установе у објектима „Лептирић“ у Старим Бановцима и „Бубамара“ у Белегишу, а главна тема о којој је било речи је: „Обухват деце обавезним припремним предшколским програмом“. Поред родитеља деце предшколског узраста са територије старопазовачког Подунавља, трибинама су присуствовали и преставници НВО „Ромска омладина данас“ из Старих Бановаца и „Романо ило“ из Белегиша.

Ова важна тема, која је представљена са стручног аспекта, нарочито се односи на упућивање родитеља у њихове законске обавезе, када је упис и редовно похађање деце у припремном предшколском програму у питању. Нарочито се дискутовало о праву деце на похађање предшколског образовања, могућности уписа у полудневни боравак млађе деце предшколског узраста, као и о облицима регресирања боравка деце у овим установама. Посебан допринос успеху трибина, размени идеја и разговору са родитељима дали су координатор Канцеларије за инклузију Рома Александар Балиновић и асистент канцеларије ОЕБС-а за регионални пројекат земаља западног Балкана, Бранислав Јовановић.

Као и када су у питању друге сличне иницијативе и активности Канцеларије, и овог пута постигнут је значајан допринос у даљој инклузији грађана ромске националности и сагледавања њихових потреба, али и корак даље ка активнијем укључивању родитеља у циљу упешног заједничког планирања пројеката и активности у најбољем интересу њихове деце.

Овом приликом присутним родитељима подељени су и пакети из социјалне акције која је организована у ПУ „ Радост“ Нови Бановци, а у којој су учествовали родитељи деце и запослени у установи, уз посету и уручење пакета оним родитељима који су били спречени да дођу. У оквиру ове активности, поред посета породицама деце узраста обавезног припремног предшколског програма (од 5,5 до 6,5 година), обављене су и посете породицама деце млађег узраста, који нису обухваћени предшколским системом васпитања и образовања.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије