• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Мере штедње локалне самоуправе у служби планираних инвестиција и грађанаУ петак, 5. јула након дискусије и гласања Скупштина Републике Србије је одлуком већине усвојила ребаланс буџета за 2013. годину. Ребалансом буџета су предвиђени приходи од 873,4 милијарде динара, расходи од 1051,7 милијарди и дефицит од 178,3 милијарди, што износи 4,7 одсто БДП-а.

Буџет Министарства културе је повећан за 320 милиона динара, буџет за спорт је непромењен, смањена су средства за јачање оперативних капацитета МУП-a Србије са 350 на 127,1 милион динара, а буџетски фонд за ванредне ситуације је са 95 милиона смањен на 81 милион динара. Министарство финансија је уместо 5,47 добило 3,77 милијарди динара, а Управи царина је додељено 118 уместо 158 милиона динара. Мање новца добила су и Министарства одбране, саобраћаја, здравља, просвете, унутрашње и спољне трговине и рударства, буџет је смањен и Скупштини, председнику Србије, али и Безбедносно информативној агенцији (БИА). Канцеларији за Косово додељено је додатних 170 милиона динара. Министарству енергетике је одобрено повећање издатака са 8,53 на 9,11 милијарди динара, као и Министарству спољних послова са 6,84 на 6,88 милијарди динара.

Сходно новим околностима и новим предузетим корацима Владе Републике Србије све локалне самоуправе располагаће са знатно мање средстава у текућој години, као део свеобухватних економских реформи, које подразумевају стабилизацију државног буџета, реформу јавног сектора и унапређење пословне климе.

Председник Општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић у интервјуу, који је дао за ТВ Војводина и РТВ Стара Пазова, такође је најавио мере штедње. Председник Радиновић је навео да ће се пре свега приступити смањењу трошкова у оквиру активности где се може уштедети, који нису на лествици приоритета. „Најпре ћемо предузети уштеде када су у питању трошкови локалне самоуправе, репрезентација, затим трошкови путовања, утрошак горива у службеним аутомобилима итд. Припремамо план штедње на основу кога ће наведене мере бити линеарно примењене, а које ће обухватити и јавна предузећа. Овакве мере штедње ће заступати интересе свих грађана, јер нам је циљ да створимо и одржимо услове за даљу реализацију кључних инвестиција које смо планирали и да наставимо са социјалним програмом за најсиромашније грађане. Ово такође подразумева да ћемо се, између осталог, и ове зиме побринути за обезбеђивање неопходног огрева и пакета са храном за најугроженије грађане“, истакао је током поменутог разговора председник Општине Ђорђе Радиновић.

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије