• Facebook page
  • Twitter page
  • YouTube page
  • RSS
  • Mapa sajta

Општинска управа Општине Стара Пазова, ул. Светосавска 11, 22300 Стара Пазова

Данас је: год.

Општина Стара Пазова, Срем, Војводина - званична страница

Званична презентација Општине Стара Пазова

Признања Општине заслужним амбасадама и компанијамаУ своје име и испред Општинске управе Стара Пазова председник Општине Ђорђе Радиновић и представник кабинета председника Народне Скупштине Републике Србије Небојша Пешић, данас су свечано уручили признања Општине свим кључним чиниоцима, који су у протеклих годину директно допринели развоју, стварању повољног пословног окружења и подизања стандарда живота грађана.

На пријему, у Кући фудбала у Старој Пазови, међу награђенима били су представници амбасада земаља Француске и Аустрије, као и директори десет најуспешнијих компанија инвеститора.

Оваква врста признања Општине Стара Пазова је гест особите захвалности коју, на овај начин њена Управа, настоји да укаже онима који су дали изузетан допринос локално-економском развоју, који су дипломатским посредовањем, својом сарадњом, континуираним инвестицијама, успешним пословањем допринели да Општина Стара Пазова на привредној лествици сигурним корацима постиже све боље резултате. Општина Стара Пазова само је једна међу 174 локалне самоуправе у земљи, што указује да пут ка успеху, уз све препреке и актуелна економска кретања, захтева спремност да се брзо и ефикасно реагује, да се спремно изађе у сусрет сваком изазову.

За девет месеци на територији Општине реализовано је шест директних инвестиција иностраних компанија, остварена проширења производних и продајних капацитета две домаће компаније и остварен допринос јачању извоза са територије Општине кроз повећање промета, што све заједно уз нова радна места директно утиче на повећање квалитета живота грађана. Сви ови резултати заједничко су достигнуће локалне самоуправе, инвеститора, амбасада земаља из које они долазе и привредника.

„У време када се, не само у Србији, већ и Европи и свуда у свету, инвестиције и нова радна места ишчекују као вест од изузетне важности, како за државне управе, тако и за све привредне факторе, а нарочито грађане, наша Општина са поносом може да каже да на том пољу остварује успехе. Пошто је довођење инвеститора један од наших кључних стратешких задатака, које смо као локална самоуправа поставили испред себе, морали смо да предузмемо све што је неопходно прво да добијемо, а потом и да оправдамо поверење свих компанија, које нашу Oпштину виде као повољно место за своје пословање. Трудимо се да рад наше локалне самоуправе буде тимски рад, да будемо што ефикаснији у обезбеђивању свих неопходних дозвола, да покажемо професионалност у приступу пројектима, коју инвеститори особито поштују. Као што видите те компаније узвраћају својим радом и улагањима и тај тренд се наставља. Општина Стара Пазова се поноси на вас и на наш заједнички рад на све досадашње и будуће успехе“, истакао је председник Општине Ђорђе Радиновић приликом свого обраћања на свечаности.

Уз неколико реченица захвалности за признање, али и оцену о високом нивоу професионализма које је у праксу увела Општинска управа Старе Пазове, присутне је поздравио аташе амбасаде Француске господин Адријен Адак, који се осврнуо на инвестиције које је у општини остварила француска компанија Стрејт нова и која ће запослити око 150 људи. Потом се обратио и аташе амбасаде Аустрије господин Дитмар Хабахер, а након тога су уследиле доделе признања компанијама инвеститорима Делез Група, Ајмакс, Пор, Стрејт нова д.о.о, Кватро Хаузис, Сканија, Обо Бетерман, Медиус, Милшпед и Технопласт. На крају, значајно је нагласити да ће укупне инвестиције које су у току реализације, ће заједничким радом у наредном периоду обезбедити преко 1.000 радних места у компанијама које су својим инвестицијама обележиле протеклих годину дана у привреди општине Стара Пазова.

Обраћање господина Небојше Пекића, шефа кабинета председника Нaродне Скупштине Републике Србије господина Небојше Стефановића

Obracanje-gdina-Nebojse-PekicaДаме и господо

Општина Стара Пазова данас постаје прича о успеху локалне самоуправе, предузимљивих људи, људи са визијом и довољно храбрости да остваре оно што су замислили. За само девет месеци реализовано је шест директних инвестиција страних компанија, проширени су производни и продајни капацитети.

Председник Народне скупштине , представник оних које је народ изабрао да заступа интересе свих нас, препознао је у вашем раду оно што је најбоље и највредније у време у којем је све тешко, јер, како управо он има обичај да каже: „да је било лако, не би нас допало“. Ја сам данас овде, да вам се у његово име захвалим. Да се захвалим представницима локалне самоуправе, иневститорима, амбасадорима, земаља инвеститора и привредницима на визији, напорима и реализацији пројеката на начин који представља пример за све нас.

Општина Стара Пазова у Срему, у Војводини и Србији можда представља најважнију везу између два највећа града у земљи, Београда и Новог Сада. Све важне саобраћајнице у региону пресецају територију Општине Стара Пазова. Кроз Општину пролазе значајни међународни железнички правци који иду ка Суботици и даље ка Мађарској и Немачкој на север, а ка Нишу и даље према Грчкој на југ. Можда, управо зато овде на раскрсници путева Србије започиње оно што био се могло назвати новим временом, које ће уз визију и напоран рад донети резултате и то оне резултате који ће донети бољи живот грађанима, али ће нас такође повезато са Европом и светом.

Пазова се помиње још крајем 15. века. Основно етичко језгро на територији Општине је формирано досељавањем Срба у данашњуВојводинупод вођством Арсенија Чарнојевића крајем 17. века, 1690. године. Као насељено место помиње се 1716. године. Током 17. и 18. века је долазило до миграција становништва како би ојачали границу Војне Крајине. Пазова је била граничарско место, војничко-земљорадничко насеље и капетан војске се старао о економском развоју местаи образовању. Тако су Стару Пазову у 18. веку настанили радни људи који су у Пазову дошли да чувају границу Угарске од турских напада, да крче мочварно земљиште, копају канале и бунаре и да овде оснују своја газдинства. Како је било онда, тако је и сада. У Пазови и даље живе вредни и храбри људи чије успехе и плодове вредног рада данас ми овде славимо, надајући се да ће и неке будуће генерације, говорећи о прошлости имати шта да помену када буду говорили о нашем времену.

Честитајући вам на постигнутим резултатима, још једном желим да вам успешна сарадња ускоро буде повод новом окупљању.

Хвала Вам!

Погледајте фотографије са свечаности

одштампај чланак пошаљи чланак на имејл адресу

Званична Facebook страница општине Стара Пазова

Општински newsletter

Уколико желите да примате месечне новости и обавештења из Општине Стара Пазова, пријавите се на општински newsletter. Унесите Ваше име и адресу Ваше електронске поште:

Учествујте у анкети

Да ли пратите конкурсе који се објављују на званичној интернет страници Општине?

Сајам привреде

Канцеларија за брзе одговоре Општине Стара Пазова

Пословни портал Општине Стара Пазова

Фондација Пазова за најугроженије